Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek
F1

Ezt a három nagydíjat törölhetik a napokban

Foghíjasnak ígérkezik a szezon Európán kívüli szakasza. Három verseny törléséről érkeztek hírek, és még kettő megtartása valószínűtlen. Ez mindössze hat helyszínt jelentene a kontinensen kívül.

A Formula-1 első körben a 2020-as versenynaptár első nyolc fordulóját véglegesítette, jelenleg pedig a Liberty Media nagy erőkkel dolgozik a folytatás összeállításán. A La Gazzetta dello Sport újságírója, Andrea Cremonesi szerint valószínűtlen, hogy sikerül végül a tervezett 15-18 versenyből álló szezont megvalósítani.

„Baku a következő néhány napban (ha nem órában) belengeti a fehér zászlót, bejelentik a törlést. Ugyanez igaz Szingapúrra és Japánra, a Honda hazájára, ahol az olimpiát már 2021-re halasztották” – közölte értesüléseit a szakíró.

Az egy hónapja kiszivárgott teljes versenynaptár-tervezetben már Szingapúr sem szerepelt, a mai szemmel optimistának mondható 19 állomás között azonban ott volt Azerbajdzsán és Japán. Előbbi szeptember 20-án, Monzát követően. Ha valóban törlik, megvalósulhat az olasz dupla a beugró Mugellóval: Cremonesi is kiemeli, ez azt jelentené, hogy a Ferrari történetének 1000. F1-es nagydíját hazai pályán tartanák.Az említett kiszivárgott naptárban szerepelt még Oroszország, Kína, az USA, Mexikó, Brazília, Vietnám, zárásként pedig Bahrein és Abu Dhabi. Bár jelenleg az Egyesült Államokban tartják nyilván a legtöbb aktív koronavírusos esetet, az olasz újságíró szerint egy másik ország futama van a legnagyobb veszélyben.

„Az amerikai versenyre sor fog kerülni, a Liberty nagyon ragaszkodik hozzá, és talán a mexikói is. Brazília azonban hatalmas veszélyben van. Vietnám terve, hogy csak jövőre debütál, közönség előtt, Kína azonban valószínűleg megvalósul. Ha nem lesz elég futam a naptárban, akkor páros versenyt tartanak Bahreinben a finálé előtt Abu Dhabiban” – folytatta Cremonesi.

Ha hihetünk az olasz újságíró szavainak, idén csupán hat helyszínen versenyezhet a Formula-1 Európán kívül: Oroszországban, Kínában, az USA-ban, Mexikóban, Bahreinben és Abu Dhabiban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?