DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Még nem láttuk a Ferrari valódi erejét

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint a maranellóiak egyáltalán nem fognak olyan harmatos teljesítményt nyújtani az osztrák évadnyitón, mint tették azt a szezon előtti teszteken.

Ellentétben a tavalyi és azt megelőző évekkel, ezúttal nem villogott a téli tesztek során a Ferrari: Mattia Binotto már februárban is aggodalmát fejezte ki a két nagy riválissal, a Mercedesszel és a Red Bull-lal szembeni hátrányuk okán, majd nemrég úgy fogalmazott, hogy a néhány hét múlva esedékes spielbergi szezonnyitón sem számít arra, hogy sokkal jobb helyzetben lesznek.

ferrari-mercedes-barcelona-teszt-dppi



Toto Wolff, a Mercedes örök pesszimista csapatfőnöke szerint ugyanakkor nem szabad leírni a maranellóiakat: az előző hat évben mindkét vb-címet bezsebelő istálló vezetője elsősorban az olaszok erőforrásától tart.

„A Ferrari motorja nagyon erős volt tavaly, és szerintem a téli teszteken még nem láttuk a Ferrari-erőforrás valódi erejét” – nyilatkozta Wolff a Motorsport-Total.com szaklap hasábjain. „Csak az ausztriai időmérőn láthatjuk majd végül, hogy ki hol is áll, de mint mindig, roppant pesszimista vagyok. Ami minket illet, le kell dolgoznunk a hátrányt a Ferrarival szemben, és biztosítanunk, hogy megbízható és elég erős motorunk legyen.”

A Mercedes-főnök azt is hozzátette: nem is csak a Ferrarit tekinti kihívónak az erőforrás terén, hanem a Renault-t és a Hondát is, mivel állítása szerint mostanra nagyjából kiegyenlítődtek az erőviszonyok a négy motorgyártó között.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: