DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff elmondta, miért becsüli le a Mercedest

Az osztrák csapatfőnök híres arról, hogy a sajtóban rendszeresen hátrányos helyzetűnek állítja be a Mercedest. Most elárulta, ennek mi az oka, valamint a négy motorgyártó erőviszonyairól is beszélt.

Toto Wolff az utóbbi néhány évben szerzett némi negatív reputációt abból fakadóan, hogy a Mercedes esélyeiről visszatérően pesszimistán nyilatkozott a sajtónak, miközben az istálló sorra nyerte a futamokat és a világbajnoki címeket. Még tavaly év elején is olvashattunk tőle az ellenfeleket jobb fényben feltüntető megszólalásokat, amikor a Mercedes sorozatban nyolc futamot bezsebelt. Wolff most elárulta, mi áll a háttérben.

 wolff-portre-20193



„Mindig kissé pesszimistán látom a dolgokat, mert úgy hiszem, hogy mindig le kell dolgoznunk valamilyen hátrányt. Végül is egy megbízható és erős motorral kell előállnunk, aztán bíznunk kell abban, hogy elég lesz” – nyilatkozta röviden.

Az erőforrások témájára rákanyarodva a csapatvezető elárulta, meglátása szerint ma már nincsenek akkora különbségek az F1 négy motorgyártója között, mint néhány éve. „Én nem zárnám ki a Hondát és a Renault-t sem. Szerintem mostanra mindenki nagyjából egy szintet képvisel.”

Az F1 idei szezonja néhány héten belül elrajtol, ami rögtön egy maratoni fordulót jelent. Tíz hétvégén belül nyolc futamot rendeznek, ami a száguldó cirkusz szintjén is elképesztő tempót jelent. „A krízis és az új versenynaptár is óriási kihívásokat tartogat számunkra. Például az első néhány versenyen kritikus szerepe lesz a megbízhatóságnak. Az autókat egyenesen az Ausztráliából érkezett konténerekből vesszük elő, kevés időnk van próbapadra tenni őket. A lehető legtöbbet ki kell hoznunk minden kifutásból” – idézte a Motorsport Wolff ezzel kapcsolatos meglátásait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: