DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Nem mi leszünk a leggyorsabbak

Nem fog nagyon eltérni a spielbergi nyitányon pályára gördülő autójuk a Melbourne-be tervezett géptől, így Mattia Binotto szerint a bajnokság későbbi szakaszában kell felzárkózniuk a riválisokra.

Egy örökkévalóságnak tűnhet, mennyire régen voltak már az előszezoni tesztek, de még emlékezhetünk rá, hogy a Ferrari nem mutatott túl erős formát a barcelonai gyakorlások alkalmával. Ráadásul a koronavírus-járvány miatti gyárbezárások miatt nem is volt túl sok lehetőségük a hibák kiküszöbölésére a maranellóiaknak, így Mattia Binotto csapatvezető nem számít jelentős különbségre a télen látott autóhoz képest:

leclerc-ferrari-teszt-barcelona-1



„Nem tudtunk túl sokat dolgozni a gyáraink hosszú bezárása miatt, így nem volt lehetőségünk az autót fejleszteni, dolgozni az adatokon vagy a szélcsatornában” – nyilatkozta a Marcának, amely lapnak többek között Sebastian Vettel kirúgásáról is beszélt. „Néhány napja álltunk ismét munkába, és igyekszünk kijavítani a gyenge pontokat, de ugyanott állunk, ahol Ausztráliában, és hasonló lesz az autó, amivel Ausztriában indulni fogunk. A fejlesztések később érkeznek majd.”

Binotto szerint mindez azt jelenti, hogy az idény elején mindenképpen hátrányban lesznek főként a Mercedeshez, de valószínűleg a Red Bullhoz képest is, és a későbbi versenyeken kell megpróbálniuk felzárkózni:

„Nem számítok arra, hogy miénk lesz a leggyorsabb autó Ausztriában, inkább meg kell próbálnunk a lehető legtöbb pontot szerezni a bajnokság elején, aztán később reagálnunk, emellett pedig kevesebb a fejlesztési lehetőség is az új szabályok révén, amelyek befagyasztották számos alkatrész fejlesztését. Azért fogadtuk el ezeket a változtatásokat, mert felelősek vagyunk az F1-ért, és bár így nehezebb dolgunk lesz, de az nem egyenlő a lehetetlennel. Úgy vélem, három futam után fogjuk látni az autóban rejlő valódi potenciált.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: