DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari a koronavírust is felhozta a Vettel-ügyben

Mattia Binotto szerint az év elején még Sebastian Vettel volt az első opciójuk, de aztán a koronavírus sok mindent megváltoztatott - nehéz döntéseket kellett meghozniuk, mint például ezt is.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke kissé csípősen reagált Toto Wolff megjegyzésére Sebastian Vettellel kapcsolatban, de azért "komolyabban" is elmondta a véleményét a négyszeres világbajnok távozásával kapcsolatban - igazából szép szavakba csomagolta a gondolatait, de túl sok szépet azért nem tudunk beleolvasni a mondandójába.

"Seb egy nagyszerű személyiség és egy profi, akiben van felelősségérzet. Biztos vagyok benne, hogy jól akarja zárni az utolsó évét velünk és abban is, hogy a tőle telhető legjobbat fogja majd nyújtani a csapat érdekében. Semmilyen rossz viselkedésre nem számítok tőle" - mondta a spanyol Marca kérdésére.

seb_4



"Szeretjük Sebastiant, része a csapatunknak, része a projektünknek, így ez sosem könnyű döntés. Seb volt az első választásunk, de aztán jött a COVID-19, egy szituáció, ami sok dolgot megváltoztatott. Az új szabályok, a költségsapka, gondolnunk kell a jövőre, ezért kellett meghoznunk nehéz döntéseket" - indokolta meglehetősen érdekesen az egész ügyet Binotto.

"Ha Seb elhagyja az F1-et, akkor az egy nagy veszteség lesz a sport számára, fontos, hogy találjon ülést a jövő évre. Hallottam pletykákat, hogy talán a Mercedesnél találhat, ennek nagyon örülnék, tényleg."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: