DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Binottónak elege lett, beszólt a Mercedesnek

A Ferrari csapatfőnöke megunta, hogy a riválisok velük foglalkoznak, most éppen Sebastian Vettel miatt, úgyhogy előhúzott egy csípős választ - beleszőtte a fordított rajtrácsot is...

Toto Wolff, a Mercedes vezére nemrég kritikát fogalmazott meg a Ferrari Sebastian Vettelt illető döntésével kapcsolatban - szerinte meglepő, hpgy ilyen döntést hozott a rivális úgy, hogy a szezon még el sem kezdődött. Szinte ugyanezt mondta egyébként Cyril Abiteboul is a Renault részéről, de úgy néz ki, hogy Mattia Binotto ingerküszöbét csak Wolff megjegyzése érte el - a Ferrari csapatfőnöke ugyanis reagált rá.

"Nagyon örülök, hogy a Mercedesnek mindig van véleménye a mi pilótáinkkal kapcsolatos döntéseinkről" - mondta Binotto a La Stampának. "Én meg azon vagyok meglepődve, hogy még nem írtak alá új szerződést Lewis Hamiltonnal. Mi ezt már sokkal hamarabb megcsináltuk volna" - tette hozzá élesen a csapatfőnök, aki már korábban is többször kérte ki magának, hogy a riválisok velük foglalkoznak a sajtóban.

bin_1



"Csalódott vagyok amiatt, hogy megvétózták a fordított rajtrácsos ötletet, itt kihagytunk egy jó lehetőséget emiatt. Tízből kilenc csapatnak jó volt, egy azonban blokkolta az egészet. Ez sajnálatos a szurkolóink és a sport számára" - szúrt oda még egyet, hiszen az már kiderült, hogy csak a Mercedes és Wolff miatt nem lett semmi az ötletből, amiatt, mert így ők elvesztenék az előnyük egy részét.

Hozzátette: szerinte korrektül jártak el Vettellel, ők nem halogathatták a döntést, Vettelnek pedig gondolnia kellett a jövőjére, ebből lett az, ami. Viszont ha a német pilóta a Mercedeshez igazol és ott jó lesz neki, akkor annak ő örülni fog, mert egy négyszeres világbajnok megérdemli, hogy topcsapatban versenyezzen

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: