DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Leclerc Raikkönen és Schumacher keveréke”

Egy sauberes szakember szerint a két világbajnok képességeit ötvözi a Ferrari új reménysége, aki szerinte biztosan világbajnok lesz, ha az autója képes rá. Csak ezen múlik.

A régóta a Saubernél dolgozó Beat Zehnder szerint Charles Leclerc egy egészen különleges tehetség, akinek semmi másra nincs szüksége a világbajnoki címhez, mint egy jó autóra, egyébként mindene adott hozzá. Az F1-es pályafutását a csapatnál kezdő monacói dolgozott együtt Zehnderrel, majd rögtön a Ferrarihoz került, ahol egy év után elkezdtek rá építeni és most már egyértelműen ő számít vezérnek - a kérdés csak az, hogy az autó mikor lesz alkalmas a vb-címre.

00119001_614



"Nagyon jó és érdekes szezon volt az, amikor vele dolgozhattam. Többször foglalkoztunk már újoncokkal, de nagyon hosszú idő után volt egy olyan, aki igazán különleges volt. Sosem láttam még olyat, mint Charles: a sebessége olyan, mint Kimi Raikkönené, a munkához való hozzáállása pedig valószínűleg olyan, mint Michael Schumacheré. Adjanak neki egy jó autót és világbajnok lesz, ez nem kérdés" - mondta a szakember az Autosportnak.

Korábbi sauberes csapattársa, Marcus Ericsson is nagyon elismerően beszélt Leclerc-ről, szerinte ő már akkor látta, hogy micsoda tehetség és számított rá, hogy a Ferrarinál robbantani fog - hozzátette, hogy a monacói teljesítménye talán egy kicsit őt is magasabbra értékeli, hiszen vele tudott sokszor partiban lenni a Saubernél.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: