DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappentől tart az első futamokon a Mercedes

Az első három F1-es versenynek otthont adó Red Bull Ring és Hungaroring papíron a bikás csapatnak kedvez: James Allison félelmetes ellenfélnek nevezi Max Vertappent. A Mercedes az előző két évben botladozott Ausztriában.

A koronavírus-világjárvány éppen úgy alakította át a Formula-1 2020-as versenynaptárát, hogy papíron a Red Bullnak kedvező pályák kerültek a sorrend elejére. Az első két fordulót, az Osztrák és a Stájer Nagydíjat a Red Bull Ringen tartják, ahol Max Verstappen győzött az elmúlt két évben. A Hungaroring ugyancsak a Honda-motoros versenygép egyik erőssége, amit a holland 2019-es pole-pozíciója – az első pályafutása során – és második helyezése bizonyít.

„Nem fér hozzá kétség, hogy Max (Verstappen) félelmetes ellenfél lesz számunkra idén” – mondta a Mercedes technikai igazgatója, James Allison az F1 Nation podcastadásban. „A Ferrari is megvillantott valamennyit tempójából, de úgy képzeljük, Max Ausztriában ismét erős lesz, mivel a Red Bull ott mindig felszívja magát, elég jó az eredménylistájuk a pályán.”

2019-ben a Red Bull-Honda első közös győzelme a Red Bull Ringen született emg


„A mi osztrák formánkat tavaly saját hibáink hátráltatták a hűtésből fakadóan, ezért pöfögtünk csak, messze az autó tényleges, természetes tempójától” – beszélt arról Allison, hogy a Valtteri Bottas és Lewis Hamilton révén csupán harmadik és ötödik helyet elérő Mercedes 2019-ben gyengélkedett a pályán. A 2018-as verseny ennél is rosszabbul sikerült az istálló számára kettős kieséssel, pedig nem mondható el, hogy a Red Bull Ringet sosem érezték az Ezüst Nyilak: a pálya 2014-es visszatérésétől fogva négy versenyt nyert a csapat.

„Az azelőtti évben a megbízhatóság és a safety car körüli meglehetősen ügyetlen megmozdulások hátráltattak minket. Mind várjuk Ausztriát, ahol talán többet mutathatunk, mint az a kis kisiklás az előző két szezonból” – ígért erős szereplést Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: