DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Katasztrófa lenne, ha Vettel abbahagyná”

Márpedig a korábbi F1-es honfitárs, Hans-Joachim Stuck szerint igen jó esély van a német visszavonulására, ha nem talál megfelelő élmezőnybeli alternatív a Ferraritól való távozása után.

A Ferrari múlt kedden jelentette be, hogy a 2020-as év végén elválnak az útjaik Sebastian Vettellel. Az elég hamar eldőlt, hogy a német a korábbi pletykákkal ellentétben nem megy a McLarenhez, hiszen oda Daniel Ricciardo érkezik a négyszeres világbajnok helyére igazolt Carlos Sainz helyett. A Red Bullhoz való visszatérés is kizárt az energiaitalosok vezetősége szerint, így a Ricciardo által üresen hagyott Renault, valamint esetlegesen a sem Lewis Hamiltonnal, sem Valtteri Bottasszal még nem hosszabbító Mercedes jöhetne szóba.

vettel-dppi-2019



A korábban a Formula-1-et szintén megjárt honfitárs, Hans-Joachim Stuck szerint viszont Vettel biztosan nem fog középmezőnybeli csapathoz szerződni: „Végső soron csak ő tudja, hogy mi és miképp fog történni vele. De nem fog egy másodvonalba tartozó autóba ülni, egyértelműen nincs szüksége erre. Viszont így valóban nincs sok lehetősége” – nyilatkozta Stuck az Autoweeknek.

A minap felerősödő mercedeses pletykák (állítólag a Daimler szeretné megszerezni Vettelt, Toto Wolff csapatvezető és Hamilton viszont nem) kapcsán az ex-F1-es elmondta: jó esély lehet arra, hogy a 32 éves pilóta az idény végén visszavonul a száguldó cirkuszból.

„Átigazolni a Mercedeshez? Senki sem tudja, mi zajlik ott. El tudom képzelni, hogy Vettel igazán élvezte ezt a szünetet a családjával. Ő nem olyan személyiség, mint Fernando, aki abszolút mindenféle dolgot csinál. Ha Vettel nem lát jó alternatívát, akkor úgy vélem, viszonylag nagy az esélye annak, hogy abbahagyja. Márpedig ez teljes katasztrófa lenne” – jelentette ki Stuck.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: