DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: A Daimler Vettelt akarja

Úgy hírlik, a Mercedes anyavállalata azt szeretné, ha a Ferraritól távozó németet leigazolnák 2021-re – más kérdés, hogy mit szól ehhez a csapatfőnök Toto Wolff, valamint Lewis Hamilton.

A Ferrari múlt kedden jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését. A német jövője azóta is a levegőben lóg: eleinte a McLarennel hozták szóba, ám a helyére érkező Carlos Sainz ülését már elfoglalta Daniel Ricciardo, míg az ausztrál által üresen hagyottat a sajtóhírek szerint nagy valószínűséggel Fernando Alonso foglalhatja el.

hamilton-vettel-dppi



Sokak szerint Vettel mindent vagy semmit játszhat egy esetleges mercedeses szerződés reményében: vagy átigazol a világbajnok alakulathoz, vagy visszavonul. Bár a Mercedes sem Lewis Hamiltonnal, sem Valtteri Bottasszal nem írt még alá 2021-re, eléggé valószínűtlennek tűnt eddig, hogy Vettel a hatszoros vb-győztes brit mellé kerüljön.

Csakhogy úgy hírlik, a Mercedes anyavállalata, a Daimler igenis szeretné megszerezni a németet. Giuliano Duchessa újságíró legalábbis erről számolt be a Twitteren: „A Daimler bizottsága keményen dolgozik azon, hogy Vettelt leszerződtessék 2021-re” – fogalmazott. Rögtön hozzátette: Toto Wolff csapatvezető „behúzta a kéziféket” ez ügyben, Hamilton pedig inkább Bottas megtartása mellett kardoskodna.

Érdekesség, hogy Wolff maga Vettel felszabadulása után nem sokkal úgy fogalmazott, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a négyszeres világbajnokot, és marketing szempontból érdekes lenne az alkalmazása – könnyen lehet, hogy a Daimler is ugyanígy gondolkodik.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: