DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már megint komoly veszélyben a Brit Nagydíj(ak)

Úgy tűnik, a helyi kormány által bevezetni kívánt 14 napos karantén alól a sportrendezvények résztvevői sem képeznek majd kivételt, ez pedig ellehetetlenítené a silverstone-i dupla futamot.

Hihetetlen hullámvasútra emlékeztetnek a Brit Nagydíj megrendezésével kapcsolatos fejlemények. A pletykák szerint a Formula-1 vezetése régóta azt célozta meg, hogy a szezonnyitónak tervezett dupla spielbergi futamot követően Silverstone-ban is két verseny legyen. Úgy tűnt azonban, hogy az anyagiak útját állják ezeknek a terveknek, néhány napja viszont a szervezők bejelentették, hogy megállapodták a duplázásról, s már csak a brit kormány engedélye kell ahhoz, hogy ez meg is valósuljon.

silverstone-f1-dppi



Nos, úgy tűnik, ez utóbbin bukhat meg mégis a két brit futam. A kormány ugyanis nemrég bejelentette, hogy 14 napos karanténra kötelez minden az Egyesült Királyságba beutazót (állítólag a következő hónap elejétől lép életbe a rendelet), s úgy hírlik, hogy a korábbi reményekkel ellentétben a sportrendezvények résztvevői, így az F1-es csapatok személyzete sem jelentenek majd kivételt.

Márpedig azt már egy F1-es forrás erősítette meg a BBC-nek nyilatkozva, hogy ebben az esetben képtelenség lesz megrendezni a Brit Nagydíj(ak)at. Fontos azonban hozzátenni, hogy a végső döntés még nem született meg, az F1-es forrás pedig arra is rámutatott, hogy mivel a csapatok személyzete és a felszerelések is csak őket szállító repülőkkel érkeznének az országba – feltehetően közvetlenül a Red Bull Ringről, ahol eleve rengeteg tesztet terveznek –, a karantén teljesen fölösleges lenne.

Silverstone kapcsán tehát a kiegyenesedni látszódó kérdőjelek újra görbülni kezdtek, pedig a Crash.net szerint még ezen a héten tervezett kiadni egy hivatalos naptártervezetet a Formula-1. A kiszivárgott menetrendek alapján a naptárban eredetileg nem is szereplő Hockenheim ugorhat be Silverstone helyére, amennyiben tényleg ellehetetlenül az ottani futam.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: