DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone beajánlotta Vettelt a Mercedesnél

A Formula-1 korábbi vezére szerint előre látható volt Vettel és a Ferrari kudarca, mivel hiányzott a „varázslat”, amely Schumacher esetében megvolt. Az egykori csapatfőnök, Flavio Briatore ezzel szemben Leclerc-t látja a szétválás okának.

A 89 éves Bernie Ecclestone, aki közel negyven éven át, 2016-ig igazgatta a Formula-1-et, jó kapcsolatban van Sebastian Vettellel. A német egykori Red Bull-os csapattársa, Mark Webber még annak a véleményének is hangot adott, hogy Ecclestone tanácsának következménye lehet a négyszeres világbajnok távozása a Ferraritól. A brit üzletember valóban szívesen osztogat tanácsokat, hiszen egy friss megszólalásban a Mercedesnek javasolta a felszabadult Vettel leigazolását:

„A jelenlegi helyzetben a Mercedesnek számításba kellene vennie egy német hőst, amilyen Sebastian. Ez érzelmi löketet adna az alkalmazottaknak és a külvilág felé is pozitív jeleket sugározna. Vettel PR-hatékonysága a Mercedesnél garantáltan óriási lenne” – mondta az F1-Insider.com-nak adott interjúban Ecclestone, beajánlva annak a csapatnak Vettelt, amely egyes pletykák szerint egyedül jöhet számításba a németnél.

Ecclestone arról is beszélt, hogy a Vettel–Ferrari házasság felbomlásának már korábban voltak jelei: „Előre látható volt, hogy Sebastian és a Ferrari különválnak. Sosem működött a varázslat közte és a Ferrari között úgy, mint Michael Schumacher és az olaszok között. A csapat és a főnökei sosem támogatták úgy Vettelt, ahogy Schumachert” – mondta, kijelentésével inkább a csapatot, mint a pilótát kritizálva.

 



Egy másik F1-es öregfiú, a Benetton és Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore nem a varázslatot látja a háttérben, hanem egy sokkal földhözragadtabb magyarázatot: Charles Leclerc lett Vettel veszte, akinek helye 2019-ig bebetonozottnak tűnt.

„Én már két éve azt mondtam, hogy a Ferrarinak a fiatal Leclerc kell Kimi Raikkönen helyett, akivel nincs esélyük konstruktőri címet nyerni. Tavaly a Ferrari több döntést is hozott, amely nem segített Leclerc-nek, holott Vettelnek egyáltalán nem volt esélye a bajnoki címre” – mondta a La Politica Nel Pallone adásában.

„Vettel megfizetett azért, hogy egy gyors versenyző érkezett a csapatához. Leclerc ugyanolyan meglepetést okozott, mint Lewis Hamilton a McLarennél, a csapatnak pedig választania kellett” – folytatta Briatore, hangsúlyozva, hogy a fiatalabb pilótának bizalmat szavazni a racionális döntés: „Charles Leclerc gyorsabb, mint Vettel. A monacói készen áll a bajnoki harcra, arra hivatott, hogy világbajnok legyen. Ha csapatfőnök lennék, én is őt céloznám meg, mert kivételes tehetség.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: