DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Sainznak nem lesz gondja a másodhegedűs szereppel”

Bernie Ecclestone szerint Sainz biztosan másodhegedűs lesz, de ő örömmel vállalja ezt a Ferrarinál - közben Mark Webber szerint Vettel távozását éppen Ecclestone segíthette elő.

Egyes sajtóhírek szerint a Ferrari azért választhatta inkább Carlos Sainzot Charles Leclerc mellé 2021-re és 2022-re, mert a spanyol pilóta örömmel vállalni fogja azt, hogy másodhegedűs legyen a monacói mögött - sokak szerint Sebastian Vettel távozása mögött is ez áll, ebben "nem egyeztek a céljaik" Mattia Binottóval és a Scuderiával. Ami Sainzot illeti: Bernie Ecclestone, a Formula-1 korábbi vezére is így látja a helyzetet.

00119025_568



"Sainz hirtelen nőtt fel és lett rendkívül versenyképes pilóta, emellett pedig nagyon tehetséges is. Ugyanakkor őt könnyű lesz kezelnie a csapatnak: a Ferrarinál második számú pilóta lesz belőle, de számára nem jelent az problémát, hogy a Ferrarinál legyen második számú" - mondta Ecclestone a Bildnek a hírekre reagálva.

Érdekes, hogy Mark Webber, Sebastian Vettel korábbi csapattársa pedig arról posztolt, hogy Vettel távozása mögött éppen Ecclestone állhat - azt írta, hogy sose becsüljük alá azt, akivel a négyszeres világbajnok sokat egyeztet, vagyis Bernie Ecclestone-t. Mondjuk ő hozzátette, hogy azért más is lehet a dologban, a téli teszteken látott lassú Ferrari, a szabályok, a költségsapka, miegymás, de azért ne feledkezzünk meg Ecclestone-ról, akivel Vettel híresen jó kapcsolatot ápol...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: