DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Vagy Seb nem értette meg az autót, vagy mi őt”

Enzo Ferrari fia szerint sokkal szebben is alakulhatott volna a némettel közös történetük, viszont úgy véli, felesleges felelősöket keresni, miért nem váltotta be a projekt a reményeket.

Sebastian Vettel 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, s bár a 2016-os idényt leszámítva minden évben szerzett futamgyőzelmet a Scuderia színeiben, világbajnoki címig egyszer sem jutott. Tavaly ráadásul Charles Leclerc is rögtön legyőzte őt csapaton belül, így egyre kérdésesebbé vált a közös folytatás, mígnem néhány napja a maranellóiak bejelentették, hogy nem sikerült megállapodniuk a hosszabbításról, így a német 2020 végén távozik az istállótól.

vettel-ferrari-dppi-teszt



Piero Ferrari, a legendás Enzo Ferrari így kommentálta a Gazzetta dello Sport hasábjain Vettel távozásának hírét: „Ez egy szép történet, ami sokkal szebb is lehetett volna. Különböző okokból kifolyólag értük el a Vettellel való kapcsolat végét az ő és a csapat szempontjából egyaránt. Már nem vagyunk meg jól együtt, ezért elválnak az útjaink. Olyan ez, mint amikor véget ér egy házasság.”

Ferrari ugyanakkor nem mutogatott felelősökre, hogy ki miatt nem teljesültek be a Vettellel közösen kitűzött célok: „Ez nem annak a kérdése, hogy miénk-e a legjobb pilóta vagy a legjobb autó. Mindig nagyra becsültem és nagyon bíztam Sebben, mert remek versenyeket futott, de nem tudom, hogy ő nem értette-e meg az autót, vagy mi őt. Előfordul az ilyesmi, ez nem a felelősök keresésének ideje most.”

A négyszeres vb-első távozása óta már az is kiderült, hogy Carlos Sainz érkezik Vettel helyére a Ferrarihoz, míg a spanyol ülését Daniel Ricciardo foglalja el a McLarennél, így pillanatnyilag a Renault-nál kiadó egy autó, amellyel kapcsolatban pedig Vettelé mellett már Fernando Alonso neve is felmerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: