DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ez is eldőlt: Sainz váltja Vettelt a Ferrarinál

Egy távozási hír után hamar egy igazolásról tett bejelentést a maranellói F1-es csapat: a szezon végén Carlos Sainz távozik a McLarentől, és vörös tűzálló overallt ölt magára, így ő lesz Charles Leclerc csapattársa.

Nem sokat tétovázott a Ferrari ebben az ingerszegény időszakban, rövid időn belül kétszer is felrázta az F1 világát: a Sebastian Vettellel kapcsolatos kedd reggeli bejelentés után két nappal egy újabb nagy horderejű közleményt adott ki, miszerint 2021-ben a négyszeres világbajnokot az egyelőre egy dobogós helyezéssel rendelkező Carlos Sainz váltja a csapatnál. A 25 éves spanyol pilóta a 2015-ös debütálása óta megfordult már a Toro Rossónál, a Renault-nál és a McLarennél, de jövőre fog először lehetőséget kapni az élmezőnyben a bizonyításra. A közlemény szerint Sainz két évre szerződött a Ferrarihoz, első szerződése tehát 2022 végéig szól.

sainz-portre-20191



„Nagyon boldog vagyok, hogy a Scuderia Ferrarinál vezethetek 2021-ben, és nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy milyen lesz a jövőm a csapattal. Addig viszont még előttem áll egy fontos év a McLarennel, és várom, hogy végre versenyezhessek velük az idei szezonban” – mondta a Ferrarihoz való átigazolása kapcsán Sainz, akit Daniel Ricciardo vált majd jelenlegi csapatánál.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke két napja még Vetteltől búcsúzott, most pedig már Sainzt köszönti - persze elég furcsa udvariassági körök még ezek mindenkitől ebben a korai átigazolási hullámban, hiszen a még meg sem kezdődött 2020-as szezont az összes érintett a jelenlegi csapatával fogja még teljesíteni. Örömömre szolgál, hogy bejelenthetem Carlos csatlakozását a Ferrarihoz a 2021-es bajnoki évtől kezdődően. Öt szezonnal a háta mögött Carlos már bizonyította, kiváló tehetséggel, technikai hozzáértéssel és minden egyéb tulajdonsággal is rendelkezik ahhoz, hogy ideális tagja legyen a családunknak.”

„Egy új ciklusba léptünk, azzal a céllal, hogy visszajussunk a Formula-1 csúcsára. Hosszú lesz az út, biztosan problémákkal teli, különösen a jelenlegi, gyorsan változó pénzügyi helyzet és a korlátozások mellett, amelyek a korábbiakhoz képest eltérő kihívások elé állítanak minket. De hiszünk abban, hogy Charles [Leclerc] és Carlos személyisége és tehetsége, a Scuderia elmúlt ötven événen legfiatalabb pilótapárosa a lehető legjobb kombináció, amelynek segítségével elérhetjük a kitűzött céljainkat.”

És való igaz, a Ferrari, amely évtizedek óta előszeretettel ültetett már tapasztaltabb, más csapatnál világbajnoki címet szerzett pilótákat az egyik autójába, 2021-nek egy Maranellóból nézve szürreálisan fiatal párossal vág majd neki, hiszen a jövő év tavaszán Leclerc még csak 23, Sainz pedig 26 éves lesz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: