DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel kényszeríthette ki a bejelentést

Sajtóhírek szerint maga a német szivárogtatta ki a sajtónak, hogy nem hosszabbít szerződést a Ferrarival. Állítólag a felek el sem jutottak odáig, hogy az anyagi kérdésekről tárgyaljanak.

Kedd reggel robbant a bomba Sebastian Vettel és a Ferrari 2020 végi szakítása kapcsán: a német a csapat közleményében úgy fogalmazott, hogy az anyagiak – a korábbi sajtóhírekkel ellentétben – egyáltalán nem játszottak szerepet a döntésben, csupán már nem volt meg a „közös szándék az együtt folytatással kapcsolatban”.

vettel-ferrari-teszt-1_1



A német sajtó a bejelentés után arról cikkezett, hogy Vettelnek elsősorban a Ferrari belső politikai játszmáiból lehetett elege. Ralf Bach szakíró az Auto Bild hasábjain arról értekezett, hogy túlságosan a négyszeres vb-első ellen szóltak a csapaton belüli politizálások, hiszen mostanra egyértelműen Charles Leclerc volt a maranellóiak kedvencévé, aki a gárda feltétlen bizalmát élvezi, s akivel tavaly több incidensük is volt a pályán.

A Grand Prix Diary értesülései szerint az sem kizárt, hogy Vettel már a 2020-as szezont sem tölti ki a Ferrarinál: ők úgy tudják, hogy Antonio Giovinazzi ülhet a helyére, mielőtt érkezik a 2021-es váltás – aki a jelek szerint amúgy Carlos Sainz lesz. A keddi közlemény és a Daily Mail értesülései alapján viszont erről szó sincs, Vettel kitölti a szerződését. Viszont ugyancsak ők számoltak be arról, hogy maga a német pilóta volt az, aki a bejelentés előtti este kiszivárogtatta a német sajtónak a szakítás tényét, ezzel kényszerítve csapatát a hivatalos megerősítésre:

„Már nem bíztak Sebastianban, ezt mondta egy tűzközeli olasz forrás. Úgy tudjuk, az egyeztetések el sem jutottak az anyagi kérdésekig, mielőtt be is fejeződtek. Vettel aztán kiszivárogtatta a híreket hétfő este a német médiának, amely arra késztette a Ferrarit, hogy kedd reggel megtegye a hivatalos bejelentést” – írta a Daily Mail.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: