DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jos Verstappen: Vettel és Hamilton félnek a fiamtól

A Red Bull pilótájának édesapja szerint a hollandnak folyamatosan a határon kell vezetnie, mivel lassabb autóban ül, mint fő ellenfelei, akik az extra kockázatvállalása miatt tartanak is tőle.

Sok rajongó és szakértő elsősorban Max Verstappent tartja Lewis Hamilton fő kihívójának idén és a közeljövőben is: ebben a tempója mellett rendkívül agresszív vezetési stílusa is szerepet játszik. A holland pilóta édesapja, az ex-F1-es Jos Verstappen szerint ennek az az oka, hogy rendre lassabb autóban ül, mint fő riválisai, ezért többet is kell kockáztatnia – viszont éppen ez az, amiért tartanak tőle Hamiltonék:

verstappen-vettel-hamilton-redbull-1



„Gyakran elfelejtik az emberek, hogy Maxnak rendszeresen több kockázatot kellett vállalnia, mert lassabb autóban ült, mint például Hamilton. Max folyamatosan a határon vezet. De az emberek is ezt akarják látni. Vettel és Hamilton kissé idegessé válik, ha mögöttük megy. Nem rossz, nem igaz?” – nyilatkozta Jos Verstappen a De Telegraafnak.

A fiatal pilóta édesapja szerint az is segítség Verstappennek, hogy már aláírta a hosszú távú szerződését a Red Bull-lal, így nem kell különböző egyeztetésekkel és pletykákkal foglalkoznia: „Ha egy új szerződésről kellene tárgyalni ebben a helyzetben, az elvonná a figyelmét. Boldogok vagyunk a Red Bullnál, és tényleg hiszem, hogy idén közelebb vagyunk, mint az előző szezonban. Nagyon bizakodók voltunk, és vagyunk még most is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: