DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Április végéig kell döntenie Vettelnek és Hamiltonnak

Olasz lapértesülések szerint a Ferrari és a Mercedes is a hónap végéig várja sokszoros világbajnok pilótája válaszát azzal kapcsolatban, hogy 2021-ben is náluk szeretnének-e versenyezni az F1-ben.

Miközben az élmezőnyből már Charles Leclerc-nek és Max Verstappennek is megvan 2021-re a szerződése a Ferrarival és a Red Bull-lal – sőt, sokkal több évre is –, a jelenlegi Formula-1-es mezőny két legsikeresebb pilótája, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel még nem írt alá a következő idényre. Sajtóhírek szerint ugyanakkor mind a Mercedes, mind a Ferrari ajánlatot tett a maga sokszoros világbajnok versenyzőjének, sőt a Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, mindkét alakulat április végéig várja a választ a pilótájától a hosszabbítással kapcsolatban.

vettel-hamilton-dppi



„Több, az előző napokban összegyűjtött pletyka is megerősíti, hogy mindkettőjüknek április végéig kell jeleznie a szándékát a csapata felé, hogy az egyeztetések során felkínált feltételeket elfogadják-e” – írja az it.motorsport.com szaklap. A csapatok szempontjából azért érthető a viszonylagos sietség, mert ha távozna Vettel vagy Hamilton, úgy nyilván egy másik élmenővel szeretnék őket helyettesíteni, márpedig ehhez időben lépniük kell.

Vettel esetén úgy hírlik, hogy egyelőre csak egyéves kontraktusról lenne szó, ráadásul az eddigieknél jelentősen kevesebb fizetéssel. Mattia Binotto korábban elmondta: elsődleges céljuk a német megtartása, de az idény eleji formája is hatással lehet a döntésre – csakhogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet megjósolni, mikor kerülhet sor az első futamokra. Mindenesetre szintén olasz lapértesülések szerint három is jelölt lehet Vettel helyére, amennyiben a négyszeres világbajnok mégis távozik: konkrétan Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és Antonio Giovinazzi neve merült fel.

A Mercedesnél is lenne egy kézenfekvő opció arra az esetre, ha Hamilton nem hosszabbítana – hanem például a korábbi pletykáknak megfelelően épp a Ferrarihoz igazolna át –, hiszen a Williamsnél szereplő George Russell az ő kötelékeikbe tartozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: