DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Hamilton nem élné túl Leclerc mellett

Az F1 egykori első embere szerint a maranellóiaknál mindenki egy év alatt beleszerelmesedett Leclerc-be, így még a hatszoros világbajnok brit is szenvedne mellette, ha átigazolna hozzájuk.

Nem titok, hogy Bernie Ecclestone jó kapcsolatot ápol Sebastian Vettellel: már korábban is nyilatkozott a német utóbbi másfél évben látott gyengébb produkciója kapcsán, nemrég pedig úgy vélekedett, hogy a négyszeres világbajnoknak lejárt az ideje a Ferrarinál. A Formula-1 egykori ura most az Autocarnak nyilatkozva ismét rámutatott, hogy ez szerinte annak köszönhető, hogy a maranellóiak már tavaly beálltak új csapattársa, Charles Leclerc mögé:

leclerc-hamilton-dppi



„Kicsit romlott a teljesítménye, de ha igen is, miért? Talán azért, ahogy bántak vele a csapaton belül. Többé-kevésbé ő volt az első számú a csapaton belül. Aztán hirtelen jött egy srác a semmiből, akiről addig senki sem hallott, és jól teljesített, így a Ferrarinál mindenki szerelmes lett belé. Szóval lehet, hogy kicsit úgy érezte… Úgy értem, elég közel állunk egymáshoz, és bár nem beszélünk erről, de a dolgok mögé látva talán sosem mondaná ezt ki, de úgy érezhette, hogy kissé háttérbe lett szorítva.”

Ecclestone szerint egyébként annyira imádják Leclerc-t a Ferrarinál, hogy még Lewis Hamilton is elvérezne mellette, ha átigazolna az olaszokhoz a Mercedestől: „Ezek a srácok mind annyira jók, amilyen támogatást kapnak. Lewis most maximális támogatásban részesül, semmiben sem szenved hiányt. Hozzá van szokva, hogy többé-kevésbé elég sok szempontból ő irányít. És úgy gondolom, ha átmenne a Ferrarihoz, és a második számú, félig-meddig már első számú versenyzőjük továbbra is teljesítene, akkor ő sem élne túl ott. Mert ha szerelembe estek Leclerc-rel, akkor ez történne, őt pedig eltemetnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: