DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone: Vettel ideje lejárt a Ferrarinál

A maranellóiak csapatfőnöke és Charles Leclerc sem ideális versenytársa Sebastian Vettelnek, aki jobban tenné, ha új csapatot keresne magának – állítja Bernie Ecclestone.

Ebben az ingerszegény időszakban újra terítékre került a Ferrari leszállóágban lévő csillagának jövője. Sebastian Vettel 2015-ben csatlakozott a vörös istállóhoz, ami nem titkoltan azért igazolta le a mezőny akkori sztárját, mert vele kívánt 2007 után újra világbajnoki címet nyerni. Az azóta eltelt négy szezon azonban nem hozta el a várt eredményeket. A Mercedes minden évben újra és újra legyőzte a Ferrarit, aminek a legjobb eredménye Vettel 2017-es és 2018-as második helyezése lett az egyéni tabellán. 

 vetl-portre-ferrari1



Tavaly ráadásul egy új ellenfél tűnt fel a színen Charles Leclerc személyében, aki rögtön felvette a kesztyű Vettellel. A négyszeres világbajnok hibákkal és bizonytalansággal reagált a nyomásra, ami tovább rontott a helyzetén. Leclerc azóta egy 2024-ig szóló egyezséget kötött a csapattal, Vettel pedig az év végén lejáró szerződésével perifériára került. Jó barátja, Bernie Ecclestone szerint a német számára eljött az idő a csapatváltásra.

„Úgy látom, hogy az utóbbi időben Sebastian teljesítménye megsínylette a Ferrari új korszakát Charles Leclerc-rel, akit az FIA elnökének a fia menedzsel. Gyanítom, hogy [Mattia] Binottóban sem azt a támogatót látja, akire most szüksége lenne. Ezek miatt 2021-re más lehetőségek után kellene kutatnia” – taglalta a helyzetet Ecclestone, aki szerint van a pilóta számára ideális csapat a mezőnyben. „A Mercedes motorokkal a McLaren [jó választás] lehetne” – tette hozzá.

Bár a McLaren az utóbbi hónapokban többször kihangsúlyozta, mennyire elégedett a Carlos Sainz-Lando Norris alkotta pilótapárosával, Sainzcal kapcsolatban felröppent a pletyka, hogy csapatot válthat. Az ő helyére pedig érkezhetne Vettel, akinek bármelyik istálló szívesen venné a több mint egy évtizedes F1-es tapasztalatait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: