DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Van esélye a Ferrari-ülésre Sainznak?

Martin Brundle azt mondja, hogy mivel a spanyol F1-es pilóta tartani tudta Max Verstappen tempóját is korábban, így jó esélye lehet arra, hogy hamarosan élcsapathoz szerződjön.

A Formula-1 átigazolási piaca is tolódhat, illetve később kezdődhet a szezonrajt csúszása miatt, pletykák viszont természetesen már most is vannak, főleg mivel igazából mindenki ráér ezekkel foglalkozni. A Daily Express például Martin Brundle-t, a Sky Sports szakértőjét kérdezte arról, hogy vajon Carlos Sainz reális opció lehet-e a Ferrarinál Sebastian Vettel esetleges utódjaként.

"Igen, ha lejár a szerződése" - mondta Brundle. "Én mindig támogattam Carlost, szerintem benne megvan az apja győztes sportolói mentalitása, hiszen természetesen egy kétszeres ralivilágbajnokról van szó" - tette hozzá. Mint mondta, Vettel helyére Daniel Ricciardót is el tudja képzelni, de Sainzot rendkívül sokra tartja.

sanyika



"Szerintem ő nagyon közel volt Max Verstappen teljesítményéhez, amikor csapattársak voltak a Toro Rossónnál. Csak aztán előjött a politika, jöttek a belső harcok, az apa-fiú csata a garázs mindkét oldalán és ők végül Verstappent választották, amit szerintem mindenki megtett volna. Viszont szerintem Carlos nagyon jó ellenfél volt számára" - magyarázta.

2019-ben Sainz egyértelműen a középmezőny legjobbja volt, egyes pilótarangsorokban abszolút az F1 elitjébe tették, ez is adhatott alapot annak, hogy esetleg a Ferrari célkeresztjébe kerülhet. A spanyol az előszezoni tesztek során annyit mondott erről, hogy jó hallani ilyet, például azt, hogy akár az olaszok is szívesen látnák őt a Ferrariban, de ő most csak a McLarenre koncentrál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: