DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve kukázná a szezont és különálló versenyeket rendezne

Érdekes javaslattal állt elő az 1997-es F1-es világbajnok: szerinte le kellene mondani arról, hogy bajnokságot szervezzenek idén, helyette csak néhány, önmagában álló egyedi futamot tarthatnának.

A koronavírus-járvány miatt továbbra is óriási a bizonytalanság a Formula-1 2020-as idénye körül: Mark Webber például a júliusi kezdést is elég optimista elképzelésnek tartja, míg Mattia Binotto arra számít, hogy 2021-be is át fog nyúlni a szezon. A mindig szókimondó Jacques Villeneuve ezúttal is egyedi javaslattal állt elő: az 1997-es világbajnok szerint is képtelenség, hogy ősznél hamarabb elinduljon az évad, s akkor már fölösleges is bajnoksággá szervezni a futamokat, sokkal inkább egy-egy különálló, de nagy presztízzsel bíró versenyt kellene rendezni. Minderről a Canal Plus csatornának beszélt:

villeneuve-dppi-2



„Még ha a világ újra életre is kel és meg tudunk rendezni egy nagydíjat, akkor is időbe telik megszervezni egy eseményt. Az első nagydíjnak szeptemberben lehetne az időpontja. El tudom képzelni, hogy a különböző szervezetek és a Formula-1 tulajdonosai a lehető legtöbb versenyt megrendeznék, hogy teljesítsék a szerződésekben foglalt minimumokat, de ez hiba lenne. Kár lenne megtölteni az amúgy üres augusztust, hogy aztán szeptembertől karácsonyig vagy akár még tovább versenyeink legyenek csak azért, hogy bajnokságot tudjunk rendezni.”

„Lehet, hogy okosabb lenne azt mondani, hogy nem lesz bajnokság, de versenyezni fogunk, és minden verseny egy egyedi esemény lenne, mint például az Indy 500 vagy a Le Mans-i 24 órás. Minden nagydíj inkább egy Grand Slamre hasonlítana, nem pedig egy félbajnokság egyik fordulója lenne. Egyúttal ez lehetővé tenné, hogy a csapatok 2020 végét a 2021-es felkészülésre használják.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: