DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Nagyon-nagyon optimista a júliusi kezdés”

A visszavonult többszörös F1-es futamgyőztes Mark Webber szerint a száguldó cirkusz globális sportként roppant nehéz kihívás előtt áll a világjárvány miatt. A kétnapos hétvégéket viszont támogatná.

Már nyolc futamot kellett törölni vagy halasztani a koronavírus-járvány miatt a Formula-1-ben, amelynek 2020-as idénye jelen állás szerint június közepén, a Kanadai Nagydíjjal vehetné kezdetét. Sokak szerint azonban a montreali futamot sem tudják majd az eredetileg kiírt időpontban megrendezni, sőt az azt követő versenyek sorsa is erősen kérdőjeles. Ebbe a táborba tartozik Mark Webber is, aki szerint még a silverstone-i (július 19-i) nyitány sem reális:

f1-silverstone-2019-start



„Óriási fejfájást okoz mindez, mivel a Formula-1 egy rendkívül gyorsan mozgó üzlet” – nyilatkozta a már visszavonult ausztrál a Precision Hydrationnek. „Egy globális sport, ahol a repülésnek kulcsszerepe volt, és logisztikailag az egyik legnagyobb kihívást jelentő sport. Július környékét vizsgálgatják, de továbbra is nagyon-nagyon optimistának érzem azt.”

Webber ugyanakkor a kétnapos versenyhétvégéket támogatná: „A Formula-1 egy óriási utazó cirkusz, és a tv-közvetítéseket előállító csapattal együtt óriási kihívást jelent. Fontolgatják, hogy három helyett két napból álljon a hétvége, és szerintem ez egy nagyszerű ötlet annak érdekében, hogy sietség nélkül rendezhessünk eseményeket.”

Az ex-F1-es a hazai versenyének, az Ausztrál Nagydíjnak a kaotikus törléséről is szót ejtett: „Ahogy haladtunk előre a héten, úgy vált nyilvánvalóvá, hogy az eseményt nem lehet megtartani. Rendkívüli volt az egész, a pilóták utaztak haza. Akkor jöttünk rá hirtelen, hogy ez bizony mennyire komoly dolog. Soha ilyet még nem láttam az életemben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: