DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettelék is felajánlották a fizetésüket

A Formula-1-et ért pénzügyi krízisre reagálva Sebastian Vettel, Charles Leclerc és Lewis Hamilton is lemond a fizetésének egy részéről, így segítve csapataik túlélését. Eurómilliókról lehet szó.

A jelenleg zajló koronavírus-járvány nem kíméli sem a kisebb, sem a nagyobb csapatokat. A Formula-1 néhány hét alatt nyolc versenyhétvégét halasztott vagy törölt el, és az sem garantált, hogy június közepén a soron következő helyszínen, Kanadában el tud rajtolni a szezon. A tétlenül töltött hetek jelentős érvágást jelentenek a versenyzésből élő istállóknak, amelyeknek most ugyanolyan óvintézkedéseket kénytelenek tenni, mint bármilyen más vállalkozás. 

 ham-lec-vet-20191



Ahogy arról tegnap beszámoltunk, csapatuk túlélése érdekében Carlos Sainz és Lando Norris már felajánlotta fizetésének egy részét a több mint 800 főt alkalmazó McLarennek, de az a hír járva, hogy mások is követték példájukat. A DailyMail beszámolója szerint Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Charles Leclerc is lemondana saját bére egy részéről. A Mercedes pilótája becslések szerint évi közel 50 millió euróból gazdálkodik, miközben a Ferrari párosa 42, illetve 8 milliót kap szolgálataiért. A lap értesülései alapján ezek a tárgyalások kezdeti stádiumban tartanak.

A korábbi világbajnok, Jenson Button szerint ezt az áldozatot a pilóták többsége nehezen hozza meg, mert egyszerűen nem keresnek olyan sokat. Az extrém magas fizetésből persze könnyűnek tűnik adakozni, de felhívta rá a figyelmet, hogy a mezőnyből csak egy maréknyi pilótának kiemelkedő a fizetése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: