DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren pilótái belementek a fizetésük csökkentésébe

Bajban van a McLaren, csökkenteni kell a bértömeget, de a vezetőség jó példával jár elöl: Zak Brown mellett a két F1-es pilóta, Carlos Sainz és Lando Norris is belement fizetése csökkentésébe.

A McLaren lett az első Formula-1-es csapat, amelynél fizetécsökkentéseket és kényszerű szabadságolást kellett bevezetni a koronavírus és annak gazdasági hatásai miatt. A cég bejelentette, hogy átmenetileg három hónapra csökkentenie kell a béreket és azt is, hogy több embert is kényszerszabadságra kell küldenie, hogy anyagilag ne legyen nagyobb baj. A cégnél nagyjából 3700 ember dolgozik, ebből 80 a Formula-1-es projekten.

mclarens



A McLaren vezetősége önként vállalta a fizetécsökkentést, élükön az F1-es vezér Zak Brownnal, de a két pilóta, Carlos Sainz és Lando Norris is ki akarta venni a részét az ügyből, így ők is önként belementek abba, hogy csökkentsék a fizetésüket. Hogy ez pontosan mekkora összeget jelent, azt nem tudni, mindenesetre náluk néhány százalék is jelentős összegnek számít a cég többi alkalmazottjához képest.

Az összes F1-es csapat komoly pénztől esik el azzal, hogy csúszik a szezonrajt és hogy versenyek maradnak el, dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég arról beszélt, hogy öt elmaradó verseny százmillió dolláros kiesést jelent, így érthető, hogy még az ilyen gigacégeknek is megszorításokhoz kell nyúlniuk ebben a helyzetben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: