DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat nem zárja ki, hogy a Ferrarinál versenyezzen

Két éve fejlesztőpilóta volt a Scuderiánál az orosz, aki úgy érzi, hogy ha jól teljesít jelenlegi alakulatánál, arra is lehet, hogy versenyzőként térjen vissza a maranellói F1-es istállóhoz.

Amikor Danyiil Kvjat néhány éve kikerült a Red Bull kötelékeiből, a Ferrarihoz került fejlesztőpilótaként. Onnan tért aztán vissza 2019-ben a Toro Rossóhoz, amikor az energiaitalosok kifogytak az utánpótlásból. Az orosz azóta szerzett egy dobogós helyezést Hockenheimben, idén pedig szintén az immár Alpha Tauri névre hallgató gárdánál fog versenyezni – majd amikor azt a koronavírus is lehetővé teszi…

kvjat-ferrari-dppi-1



Mindenesetre Kvjat (aki nemrég arról beszélt, hogy szívesen lenne Max Verstappen társa a Red Bullnál) azt sem zárja ki, hogy esetleg valamikor visszatérjen a Scuderiához versenyzőként: „Gondolok-e arra, hogy a Ferrarihoz menjek 2021-ben? A lényeg, hogy jól teljesíts ott, ahol aktuálisan versenyzel, aztán sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A mi sportunkban rengeteg lehetőség adódik, ha valaki jól szerepel. Meglátjuk” – fogalmazott a Skynak a pilóta.

Ami azt illeti, a Ferrarinak egyelőre egy versenyzője van 2021-re: Charles Leclerc-rel már hónapokkal ezelőtt hosszabbítottak, Sebastian Vettel jövője azonban továbbra is a levegőben lóg. Persze nem Kvjat az egyetlen, akit szóba hoztak az olaszokkal, Carlos Sainz neve például ugyancsak felmerült.

Kvjat viszont továbbra sem tett le arról, hogy futamgyőzelmekért és vb-címért szálljon harcba a Formula-1-ben: „Folyamatosan motiváltan tartom magam, mert egyre többre és többre vágyom. Én egy versengő típusú sportoló vagyok, és minden szezonkezdet alkalmával szeretnék jobban teljesíteni. A célom a győzelem, ezért vagyok az F1-ben, és továbbra is keményen fogok küzdeni azért, hogy elérjem ezt a célomat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: