DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat: Jó lenne Max csapattársának lenni

Az Alpha Tauri orosz F1-ese úgy érzi, korábban már bizonyított több erős csapattárs mellett, így kipróbálná magát a Red Bull vezérpilótájának oldalán is az energiaitalosok első számú csapatában.

Igencsak hullámvasútszerű karrier áll eddig Danyiil Kvjat mögött a Formula-1-ben: a Toro Rossónál kezdett, majd bő egy évig a Red Bullnál versenyzett, ahonnan azonban visszaküldték a fiókcsapathoz. Egy időre ki is került a száguldó cirkusz mezőnyéből, tavaly viszont újra beültették a Toro Rossóba, s idén is az immár Alpha Tauri néven futó istállónál fog szerepelni.

kvjat-verstappen-2019-dppi-1



Mivel a Red Bull szereti rotálni a versenyzőit, nem teljesen kizárt, hogy még az orosz is kiköthet újra az energiaitalosok első számú alakulatánál. Alexander Albon megy most ott Max Verstappen oldalán, míg a 2019-es idényt Pierre Gasly kezdte náluk a holland társaként, Kvjat viszont még nem volt Verstappen kollégája (épp vele cserélt helyet 2016-ban). A több dobogós helyezést is begyűjtő pilóta azonban kipróbálná magát a holland mellett is:

„Egyértelműen jó lenne Max csapattársának lenni” – nyilatkozta a Racing News 365-nek az Alpha Tauri versenyzője. „Jó helyzetben van pillanatnyilag egy olyan csapatnál, amely mindent megtesz érte, emellett pedig mentálisan is nagyon erős. Éppen ezek okokból kifolyólag lenne érdekes a csapattársának lenni.”

Kvjat úgy érzi, korábban is bizonyított már nagyon gyors pilóták oldalán: „Volt néhány nagyon erős csapattársam. A Formula Renault-ban Carlos Sainz mellett versenyeztem, aztán ugyebár itt volt Ricciardo a Red Bullnál. Érdekes év volt az, mert Daniel előtte szezonban legyőzte Sebastian Vettelt, nekem mégis sikerült megelőznöm őt a pontversenyben. Úgy gondolom, még emlékeznek erre is az F1-es rajongók, bár tény, hogy az emberek gyakran inkább előre néznek, nem hátra. Mindig jobban szeretnénk teljesíteni, mint a múltban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: