DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Nehezebb dolgom volt Alonsóval, mint Leclerc-nek Vettellel

A 2008-ban kis híján vb-címet szerző brazil szerint a spanyol klasszis sokkal nehezebb csapattárs volt neki a Ferrarinál, mint a monacói esetén most a német. Massa a jövő bajnokát látja Leclerc-ben.

Charles Leclerc egy Saubernél töltött idény után lépett fel tavaly a Ferrarihoz, ahol rögtön méltó ellenfele tudott lenni a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, sőt ő szerezte a több futamgyőzelmet, s még összetettben is a fiatal monacói végzett előrébb. Felipe Massa, a Scuderia korábbi versenyzője úgy véli: Leclerc-nek könnyebb dolga van a német oldalán, mint volt neki annak idején, amikor Fernando Alonso volt a csapattársa.

leclerc-vettel-f1-2019-dppi



„Szerintem nekem keményebb dolgom volt Alonsóval, mint neki Vettellel. Fernando nagyon jó volt abban, hogy nyomás alá helyezzen. Nem hagyott nyugtot senkinek, és igazából csak Hamilton volt képes maga mögött tartani” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Massa, aki elismerően beszélt Leclerc-ről:

„Ő egy természetes tehetség. Nagyon gyorsan megtanulja az új pályákat, kiváló ösztönökkel rendelkezik, de nem csak ebben jó: okos is, gondol az autóra, és mindig átgondolja a dolgokat, mielőtt valamit tesz. Ez segít neki abban, hogy kevesebbet hibázzon. Tavaly javult a szezon során Verstappenhez képest, aki évekig sokat hibázott, Leclerc viszont sokkal gyorsabban fejlődött ezen a téren.”

Massa szerint a monacói a vb-címért is harcba tudna szállni, ha a Ferrari erre alkalmas autót tesz alá: „Mindig is azt gondoltam, hogy Leclerc nyomás alá helyezheti Vettelt, ahogy azt Ricciardo is tette annak idején a Red Bullnál. Monte-Carlóban egy szponzori eseményen találkoztunk először: én voltam ott, Jules Bianchi és Charles, aki rendes gyereknek tűnt. Követtem a pályafutását, láttam a GP3-ban, és rögtön éreztem, hogy fel fog jutni a csúcsra. Nagyszerű tehetségnek tartom. Minden kategóriában gyorsnak bizonyult, mindenhol nyert, és amikor bekerült az F1-be, egyből jól ment a Sauberrel, amit aztán a Ferrarinál is folytatott. Ha az autója elég jó lesz ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Mercedesszel, meg fogja nyerni a vb-címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: