DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vasseur: Nem lett volna fair a McLaren nélkül versenyezni

Fred Vasseur és az Alfa Romeo a kezdetektől, amint felmerült a lehetőség, amellett kardoskodtak, hogy a McLaren nélkül ne legyen Ausztrál Nagydíj. Nekik is volt köszönhető a végleges döntés.

A McLaren az Ausztrál Nagydíj érdemi megkezdése előtt, a szabadedzést megelőzően alig néhány órával jelentette be, hogy koronavírus-fertőzés miatt visszalépteti csapatát a futamtól. Nélkülük tehát maximum egy csonka futamot lehetett volna rendezni, ezzel kapcsolatban pedig nem sokkal később, a csapatvezetők és Ross Brawn találkozója után meg is született a végleges döntés: a futam elmarad.

00120001_383



Emellett volt az első pillanattól az Alfa Romeo és csapatfőnökük, Fred Vasseur is. „Úgy, hogy nyilván versenyezni szerettünk volna, nehéz volt meghozni ezt a döntést” - ecsetelte a részleteket Vasseur a Motorsport.comnak. „De elsőként a csapattagokra, aztán a szurkolók biztonságára, majd az F1-re magára kellett gondolnunk. Na meg persze a McLarenre, hiszen nem lett volna fair velük szemben, ha csak ők lépnek vissza, mi meg versenyzünk ettől függetlenül. Azt gondolom, ez volt a jó döntés. Nem volt ez egyszerű senkinek, hiszen mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy ott lehessen Melbourne-ben, de meg kellett hoznunk ezt a döntést, még ha egy kicsit talán későn is sikerült ez. De szinte robbanásszerűen történt minden.”

Miután a bahreini és a vietnámi futamokat is elhalasztották, a szezon a pesszimistább feltételezések szerint legkorábban júniusban, Azerbajdzsánban kezdődhet. „Nem egyszerű a helyzet, igazi katasztrófa ez a világnak. Az F1 nem a világ közepe, így haladjunk lépésekben. Az elsőt nem egyszerű megtenni. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: