DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Pirelli egyik emberének vírustesztje is pozitív lett

Az F1 hivatalos gumiszállítója közleményben tudatta, hogy egyik alkalmazottjának koronavírustesztje pozitív lett a végül elmaradt szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén.

A mögöttünk hagyott hétvégére tervezett Ausztrál Nagydíj törlésének elsődleges kiváltó oka az volt, hogy a McLaren egyik csapattagja pozitív koronavírustesztet produkált, amely miatt a wokingi alakulat visszalépett a versenyzéstől. Azóta a csapat további 14 tagja került karanténba Melbourne-ben, most viszont kiderült, hogy nem csak náluk ütötte fel a fejét a fertőzés az évadnyitó helyszínén.

pirelli-melbourne-f1



A Pirelli ugyanis hétfő délután rövid közleményben tudatta, hogy az ő egyik F1-es alkalmazottjuknál is pozitív lett a Melbourne-ben elvégzett COVID-19-es vírusteszt. A közlemény kiemeli: az érintett személy a helyi egészségügyi hatóságok által előírt procedúrán megy most keresztül. Azt is hangsúlyozta a Pirelli, hogy a fertőzött személy nem állt kapcsolatban olyan harmadik féllel, akinek emiatt megelőző lépéseket kellene tennie.

A Formula-1 hivatalos gumiszállító cége hatványozottan is veszélynek van kitéve koronavírus-szempontból, hiszen Európában továbbra is Olaszországban a legrosszabb a helyzet. A Melbourne-ből hazatérő csapattagok egyébként a többi istállónál is kéthetes önkéntes karanténba vonultak, és addig nem lépnek be a gyárba, amíg nem bizonyosodnak meg arról, hogy nem kapták el a fertőzést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: