DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Összesen kilenc tesztet végeztek el Melbourne-ben

A McLaren döntése után közleményt adtak ki az Ausztrál Nagydíj szervezői és a Formula-1 illetékesei is: egyelőre mérlegelik, mi legyen a következő lépés, de az elsődleges szempont a biztonság.

Helyi idő szerint csütörtök este jelentette be a McLaren, hogy pozitív koronavírustesztet produkált az egyik csapattagjuk, emiatt pedig visszalépnek a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjtól. Nem sokkal később a versenyt szervezői hivatalos közleményt adtak ki, amelyből további részletek is kiderültek arról, összesen hány koronavírus-gyanús esetet regisztráltak eddig az Albert Parkban.

aus-gp-2020-dppi-1



A közlemény szerint összesen nyolc, az F1-hez köthető személyen végeztek el tesztet, ám ebből csupán a McLaren dolgozójáé lett pozitív, a másik hét esetben negatív lett az eredmény. Ezen kívül egy kilencedik esetet is regisztráltak, aki azonban nem csapathoz vagy bármely F1-hez vagy FIA-hoz köthető szervezetnél dolgozik: a Motorsport.com információi szerint egy helyi fotósról van szó, az ő teszteredményére egyelőre várni kell.

Az Ausztrál Nagydíjat szervezői kiemelték: jelenleg is egyeztetéseket folytatnak az FIA-val, a Formula-1-gyel, valamint a helyi egészségügyi szervekkel és hatóságokkal, hogy milyen további lépéseket eszközöljenek a mclarenes alkalmazott pozitív vírustesztje után. Ezzel egyidejűleg az F1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség is kiadott egy rövid közleményt, amelyben szintén a következő lépés mérlegeléséről van szó, kiemelve: „Az elsődleges célunk a rajongók, a csapatok és minden más személyzet biztonságának garantálása”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: