DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Megoldottuk a motorhibákat

A hatnapos tesztelés során nem kevesebb, mint négy meghibásodás történt a Mercedes erőforrásaival. Jó hír a német gyártó rajongóinak, hogy úgy tűnik, sikerült túllendülni a gondokon.

A német gyártó egységeit használó Williamsnél kettő, a gyári istállónál szintén két motorhiba hátráltatta a csapatok felkészülését a barcelonai tesztelés közben. Ez némi fejfájást okozott a Mercedes számára, bár az első erőforrást a későbbi napokban sikerült újra működésképes állapotba hozni.

Még Lewis Hamilton is elismerte, hogy aggodalomra ad okot számukra, hogy ennyi motorhibával szembesült a két istálló, de már akkor is úgy gondolta, hogy a szezonnyitóig a német gyártó kiküszöböli a kezdeti gyermekbetegségeket és ismét a megszokott megbízhatósággal jelentkezik. Úgy tűnik, ez valóban így is lesz.

A csapatfőnök úgy érzi, a tesztelés óta eltelt idő elég volt a motorhibák felderítésére és megoldására


„Örülök, hogy ezek a gondok a tesztelés közben jöttek elő és nem versenyhétvégéken, így büntetés nélkül dolgozhattunk azon, hogy megoldjuk a felmerült problémákat” – nyilatkozta Toto Wolff a Planetf1.com hasábjain. Mind a négy motorhiba, a Motorsport.com információi szerint az MGU-H hűtési problémáira, valamint a hibás csapágyazásra vezethető vissza.

A Mercedes csapatfőnöke már kissé előrébb is gondolkodik. „Érdekes kihívás vár ránk idén, mivel úgy kell fejlesztenünk, hogy 2021-ben már teljesen új szabályok lesznek érvényben, ráadásul a bevezetésre kerülő költségvetési sapka sem fogja megkönnyíteni a dolgunkat” – tekintett előre Wolff. A szakértők és a riválisok szerint is egyébként a Mercedes a legfőbb esélyes az idénynyitón, a német gyári istálló a téli teszteken is a leggyorsabbnak bizonyult, amire öt éve nem volt példa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: