DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Haas idén már nem akarja elkövetni 2019-es hibáit

Az ígéretes kezdés után a Haas 2019-es szezonjában nagyon mélyre került. Günther Steiner szerint sikerült egyenesbe hozni az istálló dolgait, és nem fogják elkövetni ugyanazokat a hibákat.

2019-ben minden addiginál kevesebb pontot szerzett a Haas egy adott idényben, ennek pedig nem is lehetett más az eredménye, mint az istálló rövid történetének legrosszabb konstruktőri helyezése, vagyis egy kilencedik pozíció. A versenyzők is rengeteget kakaskodtak a riválisokkal, de még egymással is, ez pedig azzal a ténnyel együtt, hogy az autó sem működött jól, már szinte kezelhetetlen problémát jelentett.

00220001_524



Günther Steiner csapatfőnök szerint az istálló 2020-hoz máshogy áll. „Nem fogjuk elkövetni a tavalyi hibákat, ebben teljesen biztos vagyok. Megértettük azokat, és máshogy közelítünk hozzájuk, mint tavaly tettük. Hibák persze ettől függetlenül előfordulhatnak, viszont tanultunk a 2019-es leckéből, és nem leszünk olyan hülyék, mint tavaly. Nem állhattunk úgy neki a 2020-as felkészülésnek, hogy nem veszünk tudomást arról, ami az előző idényben történt velük. Alázatosak vagyunk, a célunk pedig az, hogy olynaok legyünk, mint két éve.”

Steiner szerint a versenyzők visszajelzései is biztatóak. „Nem rossz, amit mondanak. Nyilván egy versenyző sohasem lesz elégedett, pláne egy olyan szezon után, mint a miénk volt tavaly. Akkor elégedettek voltunk, aztán láttuk, mi lett belőle. Szóval most aztán tényleg mindenki óvatos. Nem akartuk azt, hogy hiú ábrándokba ringassuk magunkat, hogy itt minden jó, aztán csúnyát koppanni. Megtesszük a tőlünk telhetőt, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Idén mi vagyunk a sötét ló, pontosan amiatt, mert máshogy készültünk fel. A cél az, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk Ausztráliába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: