DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

De la Rosa: Alonsónak háromszoros világbajnokként kellene visszavonulnia

Jelen pillanatban Fernando Alonso igen messze áll attól, hogy a Formula-1-ben versenyezzen. Honfitársa azonban idealista és úgy gondolja, a legjobb pilótáknak az F1-ben lenne a helyük.

Hosszú évek óta tudjuk, hogy a száguldó cirkuszba nem feltétlenül azok kerülnek be, akik teljesítményük alapján erre rászolgálnak. Ugyanez igaz a már bekerülő versenyzők maradására, gondoljunk csak Fernando Alonso, vagy Nico Hülkenberg esetére. A pénz és a politika óriási jelentőséggel bír.

Amikor a spanyol ász 2006-ban bezsebelte második világbajnoki címét, senki nem gondolta volna, hogy tizenkét évvel később úgy távozik a sorozatból, hogy nem szerez több elsőséget. Mindezt úgy, hogy hosszú éveken át versenyzett a Ferrari, valamint két turnusban a McLaren színeiben is.

Rá tipikusan mondhatjuk, hogy rosszkor volt rossz helyen, a McLaren például 2008, a Ferrari pedig 2007 óta nem nyert egyéni bajnoki címet. Alonsónál a kendőzetlen kritizálás is sokszor a vesztét okozta, összerúgta már a port a McLarennel, a Ferrarival és a Hondával is pályafutása során, ez pedig fontos kapukat zárt be előtte később.

De la Rosa szeretné még Alonsót világbajnokként látni


A spanyol figyelmét most az Indy 500-as viadal köti le leginkább, ahonnan szintén majdnem kiszorult, de végül az Arrow McLaren indít egy harmadik autót. Pedro de la Rosa szerint nem igazságos, hogy Alonso csak kétszeres világbajnok, egy ideális világban ő változatlanul egy F1-es élcsapatban ülne volán mögé.

„Remélem, hogy egy napon még visszatér a Formula-1-be, ez az igazság. Hiszek abban, hogy a száguldó cirkuszban a legjobb pilótáknak kellene helyet kapniuk és az kétségtelen tény, hogy Fernando ezek egyike” – mondta el véleményét de la Rosa a Europe Press című lapban.

„Mindig is azt állítottam, hogy ábrándozó alkat vagyok, szeretném azt megélni, hogy Alonso három világbajnoki címmel a tarsolyában vonul végleg vissza. Ez megmutatná az igazságot elképesztő tehetségéről” – tette hozzá az egykori F1-es pilóta.

Van még erre esélye Alonsónak, vagy végképp leáldozott neki a Formula-1-ben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: