DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen a koronavírusról: Aki ilyenek miatt aggódik, maradjon otthon

Több Formula-1-es pilóta is kifejtette véleményét a koronavírusról. Ricciardo szerint butaság a világbajnokságon kívüli verseny, Raikkönen pedig nem aggódik miatta és amúgy sem számít, mit mond.

A Vuhanból indult járvány miatt a Formula-1, az FIA és a kínai kormány közösen azt a döntést hozták meg, hogy az áprilisra kiírt Formula-1-es Kínai Nagydíjat elhalasztják, ami így jó eséllyel nem is lesz megtartva 2020-ban.

Bár a helyzet folyamatosan változik, mindenki úgy készül, hogy március 15-én kezdetét veszi az idei F1-es szezon Melbourne-ben, emiatt pedig a futam szervezői sem aggódnak: „Nagyjából jó ötven ember van itt már néhány napja, akiket a Formula-1 küldött, hogy segítsenek nekünk a pálya kialakításában” - mondta Andrew Westacott.

Bahreinben már a jegyeladásokat is felfüggesztették, sőt szigorítások léptek érvénybe az arab országban, hiszen nem akarják beengedni az olasz tagokat az országukba, hacsak azok nem lesznek előtte 14 napig karanténban. Ennek a veszélye Ausztráliában nem áll fenn: „A konvoj valamikor péntek és vasárnap között érkezik majd meg.”



A McLaren pilótája, Carlos Sainz sem érzi úgy, hogy súlyos lenne a helyzet és sokkal inkább a jövő héten kezdődő szezon miatti drukk dolgozik benne: „Jelen állás szerint el kell érnem szombaton egy gépet, ami Ausztráliáig visz és már alig várom, hogy felszálljunk” - idézi Sainzot a One Stop Strategy oldala.

„Semmi különös óvintézkedést nem csinálok, nem szeretnék felhajtást ebből. Bizonyára lesznek majd kisebb vizsgálatok az első néhány verseny helyszínén, ami a rajongók érdekeit szolgálja majd, nyilván jobb az elővigyázatosság.”

Daniel Ricciardo szerint pedig ostobaság az az ötlet, hogy az olasz csapatok jelenléte, így a Ferrari, az Alpha Tauri, az Alfa Romeo és a Haas egyes tagjai nélkül egy vb-n kívüli versenyt rendezzenek: „Szerintem rosszul venné ki magát, ha mind a tíz csapat és húsz pilóta jelenléte nélkül rendeznénk egy futamot. Ezen a szinten vagy mind itt vagyunk, vagy senki” - mondta a hazai futamára készülő ausztrál.

Az Alfa Romeo finn világbajnoka, Kimi Raikkönen nem is törődik komolyabban a kialakult helyzettel, miután úgy sem tudja irányítani ezt a dolgot: „Ha valaki ilyen dolgok miatt aggódik állandóan, az inkább ki se lépjen a házból... Van néhány dolog, ami ellen nem tehetünk semmit. Olyan sok dolog befolyásolja ezt az egészet: állsz-e orvosi kezelés alatt, hány éves vagy és hasonló dolgok. Hogy hogyan kellene reagálnia az F1-nek erre? Nem tudom, ez az ő dolguk, kérdezzék meg őket” - válaszolta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: