DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Így nem lenne fair elkezdeni a szezont”

A koronavírus miatt utazási korlátozások léphetnek érvénybe, amely főleg az Olaszországból érkezőket hozná nehéz helyzetbe - a Ferrari és az AlphaTauri is aggódik.

Ugyan az Ausztrál Nagydíj szervezői közleményt adtak ki azzal kapcsolatban, hogy márpedig megrendezik az F1-es szezonnyitót és jelenleg semmilyen utazási tilalom, vagy korlátozás nincs érvényben náluk ezzel kapcsolatban, de a koronavírus terjedése, illetve annak megfékezése miatt többen is aggódnak a paddockban. A Ferrari, az Alpha Tauri és maga a Pirelli is Olaszországból érkezne, így ha bármennyi esély is van arra, hogy nem engedik be az embereiket, vagy hogy ott karanténba kerülnek, akkor óriási hátrányba kerülhetnek.

"Én azt mondom, hogy ez nem is csak két csapatot érint, mert mi adunk embereket a Haasnak és az Alfa Romeóknak is, illetve a Pirelli helyzetét is meg kell értenünk. Mi lesz akkor, ha ilyen miatt négy csapat nem tud rajthoz állni, attól még megtartják a versenyt?" - tette fel a kérdést Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azzal kapcsolatban, hogy feleslegesen utaznak-e el sokan Melbourne-be, vagy mindenképp lesz futam és az érintett csapatok emiatt hatalmas hátrányba kerülnek.

alphatauri



"Ha valamely csapatok bármilyen okból nem képesek rajthoz állni, akkor nem lenne fair így elkezdeni a szezont. Nem gondolkodtam ezen és nem én vagyok az érintett döntéshozó, de szerintem az sportszerűtlen lenne. Ez óriási hátrány lenne azok számára, akik nem lehetnek ott a rajtrácson" - idézi az Autosport az Alpha Tauri vezérét, Franz Tostot.

Tost szavaiból az derül ki, hogy ő inkább most nem kockáztatna és később sűrítené be a versenynaptárat - augusztusban nyári szünet van és a szezon vége is kicsit szellősebb, szerinte Kínának is itt lehetne helyet találni és ha nagyon kell, akkor más, esetlegesen törlésre kerülő futamot is el lehetne tolni.

"Én optimista vagyok a 22 futammal kapcsolatban, mert novemberben és decemberben sok időnk van a versenyek megrendezésére és ugyanez a helyzet augusztussal is" - mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: