DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Közleményt adtak ki az Ausztrál Nagydíj sorsáról

A koronavírus miatt erősen kérdéses az F1-es szezonnyitó, sőt, az idény további része is, a MotoGP-ben már be is jelentették, hogy ugyanilyen okból futamot törölnek - az F1 viszont egyelőre kitart.

Ahogy arról már beszámoltunk, a koronavírus miatt törölték a katari MotoGP-futamot és korábban az is világossá vált, hogy az F1-es szezon első versenyei is komoly veszélyben vannak. A futam promótere azonban közleményt adott ki, hogy a terveik szerint a melbourne-i hétvége megrendezésre kerül, nem fogják törölni.

"Minden rendszer készen áll a jövő heti melbourne-i Formula-1-es futamra" - áll az Ausztrál Nagydíj honlapján megjelent közleményben. "Az utolsó simítások zajlanak a pályán, hamarosan érkeznek az emberek és alig várjuk, hogy március 12-én a nyilvánosság előtt is megnyissuk a kapukat" - mondta Andrew Westacott, az Ausztál Nagydíj igazgatója.

melbourne_2



Mint mondta: az egészség és a biztonság a elsődleges, de felkészültek mindenre, folyamatosan figyelik az eseményeket és jelenleg nincs utazási korlátozás, szerintük semmi akadálya annak, hogy a Formula-1-es csapatok rendben megérkezzenek a helyszínre. Hozzátette: a Formula-1 is megerősítette, hogy megtartják a versenyt, úgyhogy ők alig várják az érkezőket.

Egy dolgot azért mi is hozzátennénk: pár napja még a MotoGP-futamokkal kapcsolatban is az volt a kommunikáció, hogy minden rendben van és rendben is lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: