DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ferrari: Elindultunk Ausztráliába és Bahreinbe

A MotoGP-futamok törlése után az Ausztrál Nagydíj részéről hangsúlyozták, hogy a szezonnyitó meg lesz tartva. Ezzel egyidejűleg a Ferrari is jelentkezett: útnak indultak az első két fordulóra.

Az olasz hírügynökség, az ANSA számolt be a hírről: a Ferrari útnak indult Olaszországból az első két nagydíj helyszínére. A csapat közleménye szerint folyamatos kapcsolatban állnak különböző hatóságokkal, melyek közül senki sem javasolta, hogy ne utazzanak.

A koronavírus olaszországi helyzete jelenti a legnagyobb problémát jelenleg az autó-motorsportban: a MotoGP azért törölte katari szezonnyitóját, mert a rajtrács jelentős részét kitevő olasz csapatok nem léphetnének be az országba. Azóta a gyorsaságimotoros-vb második, thaiföldi állomását is lefújták.

 



„Habár tudatában vagyunk annak, hogy a helyzet folyamatosan változik, a Ferrari úton van Ausztráliába és Bahreinbe” – tudatta a csapat a hírügynökséggel. „Nem érkezett semmilyen erre vonatkozó ellenjavaslat a szervektől, melyekkel állandó kapcsolatban vagyunk, név szerint az FIA-tól, a Formula-1, valamint Olaszország és a szóban forgó országok hatóságaitól. Ez azt jelenti, hogy – pillanatnyilag – az útnak indulásunkat megerősítjük.”

Ausztráliában a Kínából és Iránból utazókra vonatkozik tilalom: nem léphet be az országba, aki a koronavírus két nagy gócpontjában tartózkodott az előző 14 napban. Olaszország felől szabad az utazás, de nem felejthetjük el, hogy még 11 nap van vissza a melbourne-i versenyhétvége első napjáig: a MotoGP-ben is váratlanul, gyorsan zajlottak a Katarra vonatkozó események.

Ettől tart a másik észak-olaszországi székhelyű csapat, az Alpha Tauri vezetője, Franz Tost is, aki arról beszélt, sportszerűtlen lenne elkezdeni a szezont, ha egyes istállók nem tudnának részt venni az idénynyitón.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: