DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Nem érzem, hogy félnem kellene

A négyszeres világbajnok német pilóta számára egyértelmű, hogy nem vonul vissza. A Ferrari is meg akarja tartani Vettelt, aki még mindig fő célként tűzi ki, hogy a vörös istállóval nyerjen.

A napokban Mattia Binotto csapatfőnök egyértelműen jelezte, hogy jó eséllyel 2020 után is Sebastian Vettel versenyez majd Charles Leclerc mellett, a svájci szakember alig várja, hogy arról számolhasson be, hogy a Scuderia meghosszabbította a négyszeres világbajnok idén lejáró szerződését.

A tesztnapok során az érintett kevésbé foglalkozott a jövő évvel, most azonban a Sport Bild kérdésére egyértelműen kimondta, hogy esze ágában sincs visszavonulni, továbbra is érzi magában a tüzet. Igaz, a bivalyerős Mercedesszel (és a szintén nem kicsit gyorsnak tűnő Red Bull-Hondával) igencsak meggyűlhet a bajuk.

Sebastian Vettel továbbra is a Ferrarival tervez és fordítva is igaz


„Semmi indokot nem látok arra, hogy miért ne kellene, illetve miért ne tudnám folytatni a pályafutásomat. A téli szünet alatt arra a következtetésre jutottam, hogy mindenképpen szeretnék tovább versenyezni, megvan hozzá az akaratom és továbbra is élvezetet okoz a vezetés” – ecsetelte véleményét Sebastian Vettel.

„Nem gondolom, hogy félnem kellene attól, hogy a jövő évben ne lennék már a mezőnyben. Meggyőződtem arról, hogy változatlanul képes vagyok jól teljesíteni, a többi pedig úgyis később derül csak ki. A jövőm jelenleg nem okoz semmiféle extra stresszt, nem érzek plusz nyomást a Ferrarinál. Egyszerűen azt gondolom, hogy a Formula-1 legfontosabb csapatánál lehetek. Itt győzni teljesen más érzés, mint akármelyik másik csapat színeiben nyerni” – fogalmazott Vettel.

A téli tesztek során nemigen villantott a Scuderia, az még kérdéses, hogy ennyire rejtegeti valós erejét az olasz istálló, vagy ennyire nem sikerült jól az első fejlesztési csomag 2020-ra. Ausztráliában némileg többet tudhatunk majd meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: