DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button: Írja alá Hamilton az új szerződését!

Lewis Hamiltonnak óriási esélye van utolérni, sőt túl is szárnyalni Michael Schumacher csúcsait. Honfitársa szerint a britnek nehéz lenne egy győztes autóból kiszállnia, így még nem fogja abbahagyni.

Lewis Hamilton 2014 óta egy kivétellel az összes világbajnoki címet bezsebelte a Formula-1-ben, négy éve is csak hajszállal kapott ki csapattársától, Nico Rosbergtől. Nem kérdés, hogy a Mercedes jelenleg dominálja a száguldó cirkuszt és Hamiltonnak is megvan az a vezetési tudása, ami a győzelmekhez vezet.

A 2009-es világbajnok nem érti, miért húzza az időt honfitársa, alá kellene írnia a szerződést, aztán a versenyzésre összpontosítani, úgyis mindkét fél így akarja. „Kicsit jobban fel van fújva ez a dolog, mint kellene, mindkét fél kiváló helyzetben van. Nem hiszem, hogy túlságosan bonyolult a helyzet, a csapat és a versenyző is remekül teljesít. Akkor ne húzzák-halasszák, írják alá az új szerződést és onnantól máris a versenyzésre lehet fókuszálni” – ecsetelte véleményét Button a The Associated Pressnek.

Button nem érti Hamilton habozását, de biztos abban, hogy nem száll ki egy győztes autóból


„Nagy-Britanniában mindenki azt reméli, hogy Hamilton eléri az áhított rekordokat, bár szerintem egyben azt is remélik, hogy nem lesz sétakocsikázás. Nem adhatjuk oda előre a címet Lewisnak. Szükség van egy jó Ferrarira és egy jó Red Bullra, hogy megszorongassák a Mercedest. Leginkább azért, mert ez egy sport, kihívást és izgalmakat szeretnénk látni.”

„Bár izgalmas lehet egy házon belüli csatározás is, azért mindig az az igazi, amikor különböző gyártók versengenek a legjobb helyekért. Lewis már most több sikert jegyezhet, mint bármely más brit versenyző és hamarosan azt is elmondhatjuk, hogy sikeresebb, mint bármelyik másik pilóta a világon.”

„Hamilton már 35 éves, de a Mercedesnél versenyez, nagyon nehéz lenne máshova igazolnia. Még mindig simán képes győzni és olyan autó van alatta, amely folyamatosan nyeri a versenyeket… miért is menne el onnan? Keveseknek adatik meg, hogy ilyen kiváltságos helyzetben legyenek” – tette hozzá Button. Ráadásul, a szintén a gyártó kötelékében pallérozódó George Russell erős utalást tett arra, hogy a Mercedesnek még rengeteg új innováció, trükkös megoldás van a tarsolyban, így a következő években is jó eséllyel az élen lesznek az Ezüst Nyilak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: