DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mugellót a koronavírus sem érdekli, beugrónak pályázik a Kínai Nagydíj helyére

A Kínában kirobbant koronavírusnak a Formula-1-es nagydíj is áldozatául esett. Pótlása még nem eldöntött ügy, Mugello azonban nagyon szeretne belépni. Pedig Olaszország is a vírus gócpontja lett.

Egyelőre még csak annyi biztos, hogy április közepén nem rendeznek Sanghajban Formula-1-es futamot, Kína továbbra is a koronavírus által legerősebben támadott ország, leginkább a keleti régiók. A motorversenyzésből ismert Mugello viszont elszánt, hogy beugróként F1-es nagydíjat rendezhessen (vélhetően) a kínai verseny eredeti időpontjában.

Hétfőn Mugello polgármestere hivatalosan is elismerte, hogy a város napokon belül beadja hivatalos pályázatát a futam megrendezésére, erről a Radio Sportiva adásában beszélt. „Indítványoztuk, hogy helyettesíthessük a Kínai Nagydíjat. A pálya minden követelménynek megfelel, így március elsején hivatalosan is beadjuk pályázatunkat. A tulajdonosok máris elkezdték a befektetéseket ezen irányba, hogy a pályánk a következő években is bekerüljön a Formula-1-es versenynaptárba” – nyilatkozta Federico Ignesti.

Mugello szívesen beugrana Kína helyére, de a vírus keresztülhúzhatja az olaszok számítását is


„Korábban soha nem rendeztünk Formula-1-es nagydíjat, teszteléseknek viszont már adtunk otthont. (Mark) Webber annyit mondott erre, hogy tízszer értékesebb lenne Mugellóba érkezni, mint Abu Dhabiba. Amikor Schumacher a Ferrarinál versenyzett, sokat teszteltek itt és Kimi Raikkönen világbajnoki címéhez is fűződnek szálaink.”

„Nem kizárólag Mugello, de egész Olaszország számára kiváló lenne, ha két nagydíjat rendezhetnénk ebben a régióban” – fogalmazott Ignesti. Az előkészületek valószínűleg már hetekkel ezelőtt megkezdődtek, azóta azonban nem várt fordulat állt be, Olaszország is a koronavírus gócpontjává vált és már több olyan terület is van Itália északi részén, ahol karantént kellett bevezetni. Ez nem igazán segíti Mugello esélyeit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: