DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az ausztrálok már az idénynyitó törlését sem zárják ki

Minden helyzetre igyekeznek felkészülni az ausztrál hatóságok a megállíthatatlan koronavírus terjedésével kapcsolatban. Súlyos esetben az idénynyitó nagydíj törlése is elképzelhető.

Az utóbbi hetekben a híreket világszerte a Kínában kirobbant és azóta egyre több országba áthurcolt és ott is vészesen terjedő koronavírus uralja. A Formula-1 sem kerülte el a járvány következményeit, a Kínai Nagydíjat már hetekkel ezelőtt, hivatalosan is lefújták. Bár Mugello polgármestere hivatalosan is elismerte, hogy beadják pályázatukat Sanghaj helyettesítésére, a szintén nem rózsás olaszországi helyzet keresztülhúzhatja számításaikat.

Bár Melbourne egyelőre úgy készül, hogy az idénynyitó futamot gond nélkül megrendezik, a koronavírus akár az Ausztrál Nagydíjnak is keresztbe tehet. Amennyiben világszerte lefújnák a nagy tömegeket megmozgató eseményeket (beleértve a sportot is), arra Melbourne-nek is gyorsan kell majd reagálnia.

Melbourne készül az idénynyitóra, de nem zárja ki a nagydíj törlését sem


Victoria állam egészségügyi megbízottja a 2009-es világjárvánnyal húzott párhuzamot és reméli, ezúttal is ennyivel megússzák. „Minden lehetőséget számba kell vennünk. Amennyiben egy kevésbé súlyos járvánnyal állunk szemben, amilyen például a 2009-es is volt, akkor nem kell pánikolnunk, nem lesz szükség jelentős beavatkozásra” – idézi Dr. Brett Suttont a Gpfans.com.

„Ha viszont olyan járvány érne el, amely komoly veszélyt rejt, akkor minden lehetséges módon közbe kell lépnünk, hogy megakadályozzuk a fertőzés terjedését, ez azt jelentené, hogy minden megoldásra nyitottnak kell lennünk. Hangsúlyozom, jelenleg úgy állnak a dolgok, hogy gond nélkül megrendezhetjük a nagydíjat, de vészhelyzetben előfordulhat, hogy törölni kell.”

„Folyamatosan figyeljük az eseményeket, de egy ilyen nagydíjat, amelyre hónapokon át kell készülni, nem lenne könnyű csak úgy lefújni. Azt gondolom, hogy szinte biztosra vehető, hogy az idénynyitó megrendezésre kerül. Gazdaságilag is óriási segítség az országnak” – tette hozzá Sutton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: