DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Úgy tűnik, a Renault marad a Formula-1-ben

Az egyre csak emelkedő költségek és az utóbbi évek sorozatos csalódása miatt felmerült a francia gyártó év végi távozása a száguldó cirkuszból. A csapatfőnök azonban nem így gondolja.

A 2021-es szabályváltozások előtt több gyártó maradása is kétségesnek tűnt a száguldó cirkusz mezőnyében, leginkább a Mercedesről és a Renault-ról pusmogták, hogy erősen fontolgatják a kiszállást. A zsinórban hat világbajnoki címet nyerő istálló azonban nagyon úgy fest, hogy marad és most a Renault-főnök szavaiból is ezt lehet sejteni.

A Reutersnek adott interjúból az derül ki, hogy rövidesen ők is aláírják az új szerződést az F1 tulajdonosaival. „Minden okom megvan arra, hogy azt gondoljam, alapvetően hosszú távra tervezhetünk a Formula-1-ben. Minden arra mutat, hogy a Renault hamarosan csatlakozik az új szerződést aláírók táborába” – nyilatkozta Cyril Abiteboul.

A Renault jó eséllyel marad, de úgy tűnik, komoly előrelépésről még nem igazán álmodhatnak idén


„Őszinte leszek, igen, a Formula-1 költséges, ha csak a nyers számokat tekintjük, de ugyanakkor más téren nyereséget is hoz és hosszabb távú befektetés. Összességében nagy fejlődést hoz nekünk. Clotilde Delbos a helyén marad, ez a legfontosabb információ számunkra, állandóság alakulhat ki a vezetőségnél és folytonosság a döntéshozataloknál” – tette hozzá a francia szakember.

Alain Prost viszont az idei esélyekkel kapcsolatban gyorsan lehűtötte a kedélyeket. „Nincsenek magas elvárásaink a 2020-as szezont tekintve. Ez nagy kár Daniel Ricciardo szempontjából, hogy várhatóan zsinórban a második évben sem megy majd jobban a szekér. Könnyen lehet, hogy leginkább 2021 jár majd a fejében, reális esélye van, hogy más csapatok is ajánlatokkal fogják bombázni” – mondta el a napokban Prost. A középmezőny legtöbb istállója komoly fejlődést vár magától, köztük az újjászervezett és remek fejlődésen áteső Alpha Tauri is, így a Renault számára az ötödik hely megtartása is kétséges lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: