DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ma ül össze Wolff Hamiltonnal idén először

A hatszoros világbajnok visszatér Amerikából és találkozik főnökével. Toto Wolff bizakodó a 2021-es megegyezés kapcsán, és a 60 millió dollárra taksált bérigénytől sem zárkózik el.

A Mercedes továbbra sem jelentette be, folytatja-e a Formula-1-ben 2021-től, de az istálló egyre több lépése arra utal, hogy a rajtrácson lesz jövőre: köztük a hétfőn bejelentett ötéves kiemelt szponzori szerződés az Ineos vállalattal. Szerződtetett pilótája azonban még nincs az alakulatnak.

„Szeretnénk, ha a leggyorsabb ember ülne az autóban, és tudom, hogy Lewis is a leggyorsabb autóban akar ülni. Nyilvánvalóan közös a cél” – mondta el a hétfői sajtóeseményen a Grandprix247.com-on idézett Toto Wolff. A tél folyamán számos találgatás napvilágot látott arról, hogyan halad a felek közti tárgyalás, valójában azonban Wolff és Hamilton idén még nem találkoztak, a versenyző szabadságra vonult a tengerentúlra.

„Abban egyeztünk meg, hogy folytatjuk az egyezkedést, amikor visszatér Amerikából és rendesen beindult a szezon” – mondta Wolff, hozzátéve: „Lewis bebizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb versenyző hat bajnoki címével.”



A Daily Mail pontosabb részleteket is tud arról, mikor ül össze Hamilton és Wolff, akik decemberben, a Mercedes karácsonyi partiján találkoztak utoljára. A lap újságírójának információja szerint pilóta és csapatfőnöke ma találkoznak. Wolff magabiztos, hogy megegyeznek a szerződés részleteiben, amely a pletykák szerint jelentős fizetésemeléssel 2024-ig vagy 2025-ig évi 60 millió dollárt érhet (az angol lap ezen is túlmegy, és ugyanezt az összeget fontban emlegeti).

„Tiszteletben kell tartanunk, hogy a sport szupersztárja, aki képességeinek csúcsán van, csak egy korlátozott időszakban kereshet ilyen mértékű összeget” – felelt Wolff a Daily Mailnek arra a kérdésre, nem sokallja-e a bérigényt. „El kell ismernünk azt is, amit a Mercedesnek nyújt a pályán és azon kívül. Ugyanígy Lewis is mindig tiszteletben tartotta, hogy a Mercedesnél is van pénzügyi realitás. Az autóipar jelenlegi környezete hatékonyságról és költségcsökkentésről szól. A pénz azonban sosem volt sarkalatos pont Lewisszal.”

A Mercedes, amely hétfőn már prezentálta idei, enyhén módosított festését, február 14-én tartja hivatalos bemutatóját, melyen várhatóan Lewis Hamilton is körözni fog az új W11-gyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: