DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtóhír: Többet kér a hűségért a Mercedestől Hamilton

Beszámolók szerint elakadt a hatszoros világbajnok és a csapat közti tárgyalás. Az istálló kétéves szerződésben gondolkodik, Hamilton hosszú távú kontraktusban nagyobb fizetséggel – cserébe a Mercedes lenne utolsó csapata.

Egy hete egy olasz lap, a La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy rövidesen aláírhatja új szerződését a Mercedesszel Lewis Hamilton: a brit a következő két szezonra, 2021-re és 2022-re kötelezné el magát, állítólag évi 45 millió eurós fizetésért.

Most egy másik nagy olasz sportlap, a Corriere dello Sport írt arról, hogy a megegyezés távolabb került, Hamilton ugyanis új javaslattal állt elő. A brit egyharmadával nagyobb bért, 60 milliót igényelne. Cserébe hosszú távon elkötelezné magát a Mercedes mellett: 2024-ig vagy akár 2025-ig maradna, a szerződés lejártával nem igazolna más csapathoz, visszavonulása után pedig a Mercedes nagykövetévé válna.



Hamilton tehát lojális maradna az ezüst csapathoz pályafutása végéig és azután, de megkérné az árát is. A lap szerint ez kényes pont, hiszen a Daimler AG és a Mercedes első embere, Olle Kallenius egymilliárd dollárral akarja a kiadásokat csökkenteni 2022-ig.

A tárgyalás természetesen a nyilvánosság kizárásával zajlik, az idevágó hírek nem tekinthetők hivatalosnak. Az viszont biztos, hogy a csapatvezető, Toto Wolff lenyilatkozta: mindenekelőtt Hamiltonnal szeretné folytatni, de „ha egy fontos fogaskerék kiesik a gépezetből, az kockázatot, ugyanakkor lehetőséget is rejt magában” – ahhoz hasonlítva a helyzetet, mikor a váratlanul távozó Nico Rosberg helyére Valtteri Bottast szerződtették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: