DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Hamilton rövidesen aláír két évre

Olasz források szerint előrehaladott fázisban tart a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton és a Mercedes tárgyalása. A szerződés a 2021-es és 2022-es szezonra szólna.

Korábban úgy tűnt, a szabályváltozások éve, 2021 lehet az a szezon, amely során nagy pilótamozgások történnek a Formula-1-ben, mivel az élmenők szerződése mind eddig az évig volt érvényes. Télen azonban megkezdődtek a hosszabbítások, a jövő meghatározó szereplőinek tartott két 22 éves, Charles Leclerc és Max Verstappen pedig elkötelezte magát jelenlegi csapatánál, a Ferrarinál és a Red Bullnál.



Ezek az előzmények arra utalnak, hogy Lewis Hamilton – akinek Ferrarihoz való esetleges pártolása állandóan visszatérő téma – ugyancsak marad helyén, a Mercedesnél. Az olasz La Gazzetta dello Sport is erről írt pénteken, rámutatva, hogy közeleg egy két évre szóló hosszabbítás aláírása.

„Lewis Hamilton a Mercedesszel tárgyal szerződése megújításáról” – írta a lap szerzője, Luigi Perna a hasábokon. „A tárgyalás, amelynek eredményeként Hamilton 2022 végéig fog maradni, előrehaladott fázisban van, értéke pedig 45 millió euró évente, ezen felül a bónuszok.”

Amennyiben Lewis Hamilton bejelenti maradását a Mercedesnél, mindhárom nagycsapat rendelkezni fog egy vezérpilótával 2021-re. Ez a forgatókönyv Sebastian Vettelt hozza nehéz helyzetbe, aki ugyancsak szerződése utolsó évébe lépett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: