DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Aston Martin: Legalább a dobogó, de inkább a győzelem a cél

Lawrence Stroll többszáz millió fontot sem sajnál beleölni a Formula-1-es projektbe, az Aston Martin pedig úgy számol, hogy ennek köszönhetően ugrásszerű javulást láthatunk majd tőlük.

Ahogyan arról már az elmúlt napokban olvashattunk, Lance Stroll édesapja 16,7%-os részesedést szerzett az Aston Martinban, összességében nagyjából ötszázmillió fontot fektet be az új F1-es projektbe. Korábban is láthattuk már, hogy a kanadai üzletembernek nemigen számított a pénz, a Racing Point jövőre az Aston Martin gyári istállójává válik és a hatalmas tőkeinjekciónak köszönhetően sokkal jobb eredményeket várnak, mint például tavaly.

Andy Palmer a tulajdonosváltást követően is marad az Aston Martin vezérigazgatója, mostantól azonban ott lesz elnökként Lawrence Stroll is. Előbbi elmondása szerint óriási ambícióval vetik bele magukat az új projektbe, amelynek köszönhetően egészen merész terveket szövögetnek, ami a jövőbeli eredményeket illeti.

Az Aston Martinnál komoly terveket szövögetnek


„Nagy kihívás lesz ez számunkra, de ha valaki beszélget egy kicsit Stroll úrral, gyorsan rájön, hogy nem pusztán azért van jelen a Formula-1-es paddockban, hogy itt feltűnősködjön. Azért invesztál ennyit a csapatba, hogy végül nyerhessünk, de minimális cél, hogy dobogós helyekért harcoljunk” – idézi Palmert az Autocar.

Az eddigi sajtóinformációk szerint Stroll 182 millió fontot költött a részvényvásárlásra és további 318 milliós tőkét von be saját vagyonából az Aston Martinba, ezzel is segítve a jövőre kezdődő szövetséget. „Rendkívül elkötelezett befektetőről van szó, nincs is rosszabb, mint egy olyan befektető, akit igazából nem is érdekel az egész.”

„Lenyűgöznek azok a tervek, hogy nemsokára az Aston már saját V6-os erőforrását készül megépíteni. Vállalatunk pedig jelenleg pénzügyileg sokkal jobb lábakon áll, mint korábban bármikor” – mutatott rá Andy Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: