DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton és a Mercedes is reagált az elmúlt napok pletykáira

A Mercedes gyári csapatként kivonulna a Formula-1-ből? Lewis Hamilton jóval több pénzt kér a Mercedestől a szerződéshosszabbításért? Most megtudhatjuk az érintettek reakcióját a felvetésekre.

Több érdekes sajtóhíresztelés is napvilágot látott az elmúlt egy hét során, ebből talán nagyobb port kavart az az egyébként két, autósporttal foglalkozó szakoldal által közreadott feltevés, miszerint február közepén sorsdöntő ülést tart a zsinórban hat bajnoki címet szerző német gyártó és könnyen előfordulhat, hogy 2021-től már ki is vonulnak a száguldó cirkuszból.

Az F1i.com azonban a Daimler vezérigazgatójára hivatkozva határozottan cáfolja ezt az állítást, jelenleg a Mercedesnél nincs napirenden a távozás. „Hogy igaz-e, hogy arról fogunk beszélni február 12-én, hogy elhagyjuk-e a Formula-1-et? Nem igaz!” – adott határozott választ Ola Källenius vezérigazgató.

Hamilton és a Mercedes is egyértelműen tagadja a pletykákat


Arról is olvashattunk nemrég, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes ugyan tárgyalnak a közös folytatásról, de a pénz miatt egyelőre nem született megegyezés. Különböző források ugyanis arról számoltak be, hogy Hamilton rettentően nagy összeget kér a szerződéshosszabbításért. A hatszoros világbajnok brit pilóta teljes egészében cáfolja az információt.

„Még egyáltalán nem is beszélgettünk Toto Wolffal új szerződésről, egyáltalán semmilyen tárgyalások nem zajlottak a Mercedes és köztem. Csak az újságok gyártják a sztorikat” – reagált egyértelműen a pletykákra Lewis Hamilton. Ezt leszámítva is különleges figyelem övezi a brit ász döntését, mivel úgy fest Max Verstappen a Red Bull, Charles Leclerc pedig a Ferrari vezérpilótájaként hosszabb időre bebetonozta magát, így Hamilton számára nagy valószínűséggel a Mercedesnél maradás a legjobb opció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: