DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappent igenis segíti a szimulátorozás

Állandó vitatéma, hogy a virtuális autóversenyzés számít-e valamit egy pilóta képességeinél és ha igen, milyen irányban befolyásolja. Max Verstappennél, úgy tűnik, kizárólag pozitívumokat találni.

Az elmúlt harminc évben hatalmas változáson ment keresztül a számítástechnika, a robbanásszerű fejlődésnek pedig nem kizárólag a csapatok és a mérnökök élvezik előnyét, hanem a jelek szerint maguk az autóversenyzők is. A különböző szimulátoros játékok ugyanis egyre élethűebbek, ezzel pedig egyre több szegmensben hozzák el a pilóta számára a valóságoshoz hasonló élményt.

Húsz-huszonöt évvel ezelőtt még nem igazán álmodhatott egyetlen ifjú újonc sem arról, hogy egy szimulátor segítségével például reális eséllyel megtanulhatja egy számára új pálya vonalvezetését. Most már ez is lehetséges, illetve formában tudja tartani magát a téli szünet alatt is.

Verstappent formában tartja a szimulátoros versenyzés


A nyolcszoros futamgyőztes holland is így tesz. „Nagyszerű felkészülés ez az új szezonra. A szimulátorozásnak köszönhetően a mozdulatok is megmaradnak a kezemben, és a bőrkeményedések sem tűnnek el” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Dagblad című lapban.

A Redline online csapatában versenyez Verstappen, menedzsere pedig szintén nem ellenzi a holland hobbiját. „Éles helyzetekben nyilván sokat kell dolgoznia a beállításokkal és az autó finomhangolásával, de maga az, hogy versenyez, egyáltalán nem befolyásolja károsan. Úgy vélem, minden fiatal pilóta szimulátorozik otthon, ennek a Playstation-generációnak nem is lehet menekvése a virtuális versenyzés elől” – fogalmazott Atze Kerkhof, Verstappen menedzsere. Verstappen jó eséllyel idén úgy indulhat harcba a világbajnoki címért, hogy nemrég 2023 végéig elkötelezte magát a Red Bull-Hondánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: