DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: Biztosan leszek még a Mercedesnél

Bár Esteban Ocon a német gyártótól a rivális Renault-hoz szerződött, a fiatal francia teljesen biztos abban, hogy korábbi munkaadójával még találkozni fognak útjaik és Mercedes-pilóta lesz.

A tavalyi esztendő egyik meglepetése volt, hogy a Force Indiából Racing Pointtá átvedlett istállónál állás nélkül maradó, ezért az évadot a Mercedes tesztpilótájaként töltő Esteban Oconnal szemben továbbra is az akkor éppen nem túl jól teljesítő Valtteri Bottast választotta a világbajnok istálló.

Mivel semmiképpen sem akart még egy évet a partvonalon kívül maradni az ereje teljében levő francia, ezért elfogadta a Renault ajánlatát, ahol Nico Hülkenberg helyét foglalhatta el. Pontosan tudja, hogy a francia gyári istállónál teljesen más helyzetben lesz, mint korábbi csapatánál, mindent igyekszik beleadni, de hosszabb távon továbbra is a Mercedesszel számol.

Ocon várja a pillanatot, amikor majd később beülhet a Mercedesbe


„Nagyon közel álltam ahhoz, hogy megkapjam a Mercedes ülését. Az utolsó pillanatig zajlottak a tárgyalások. De ez már a múlt, előre kell tekintenem, hogy mi is vár rám. Nem szeretnék mélyebb részletekbe belemenni, talán Toto Wolffot kellene erről megkérdezni. Úgy gondolom, a végső döntést ő hozta meg, úgyhogy jobban el is tudja magyarázni az okát” – ecsetelte véleményét Esteban Ocon az ESPN adásában.

„Nekem annyit mondott, hogy még túl fiatal vagyok és több időre van szükségem. Egyébként továbbra is a Mercedes menedzsel, jelenleg viszont egészen más csapatnál versenyzem. Még hosszú jövő állhat előttem a Formula-1-ben és biztos vagyok abban, hogy hamarosan viszontlátjuk egymást a Mercedesszel. Egyébként a paddockban sem leszünk egymástól olyan távol” – tekintett előre Ocon.

Vajon Esteban Oconnak valóban lesz esélye a gyári Mercedes istállóhoz kerülni a közeljövőben, például a Lewis Hamilton regnálását követő időszakban? Ne feledjük, George Russell is alig várja, hogy az anyacsapathoz hívják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: